ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στ. Κοντονής: «Βάλαμε μια τελεία στη διαδικασία αποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών»

Στ. Κοντονής: «Βάλαμε μια τελεία στη διαδικασία αποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών»

«Η κυβέρνηση έχει πάρει πρωτοβουλία για την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών. Ηδη στο πρώτο νομοσχέδιο που ψηφίσαμε, υπήρχαν σημαντικές διατάξεις, οι οποίες τροποποιούν τον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας και επιταχύνουν τις διαδικασίες ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων, οι οποίες ήταν απολύτως προβληματικές» δήλωσε  ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα   με τους εκπροσώπους των Δικηγορικών Συλλόγων Πύργου και Αμαλιάδας  στο πλαίσιο της  διήμερης επίσκεψης του στην Ηλεία.

Επίσης έκανε ειδική αναφορά στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου για το θέμα των παραβόλων και τόνισε ότι «υπήρξε μια προσπάθεια για να καταστεί δυνατή η πρόσβαση των συμπολιτών μας που έχουν οικονομικό πρόβλημα στη Δικαιοσύνη. Πήραμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες όσο αφορά στα δικαστικά ένσημα και τα παράβολα».  Ο κ. Κοντονής, στην συνέχεια αναφέρθηκε στη μη λειτουργία των υποθηκοφυλακείων Πύργου και Αμαλιάδας, επησημαίνοντας ότι το γεγονός αυτό «σηματοδότησε μία εκτεταμένη ανασφάλεια Δικαίου και συναλλάγων, αλλά ακύρωσε σε μεγάλο βαθμό οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής. 

Όσον αφορά στα θέματα των κτιριακών υποδομών, ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για «μια μόνιμη πληγή» και δήλωσε ότι «τα κτίρια πάρα πολλών ειρηνοδικείων της χώρας καταρρέουν και το γεγονός ότι η ΘΕΜΗΣ Κατασκευαστική συγχωνεύθηκε με άλλες κατασκευαστικές εταιρείες, δημιουργεί πρόβλημα, καθώς η νέα εταιρεία υπάγεται σε άλλο υπουργείο και όχι σε αυτό της Δικαιοσύνης».

Σημαντική αναφορά στη στελέχωση των Δικαστηρίων έκανε κατά την διάρκεια της ομιλίας τους, κ. Κοντονής, δηλώνοντας ότι «ήδη έχουν διοριστεί αρκετοί υπάλληλοι, στα Ειρηνοδικεία της χώρας και είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός πρόσληψης 4.000 δικαστικών υπαλλήλων». Επίσης, τόνισε ότι «βάλαμε μια τελεία στη διαδικασία αποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών και πλέον βλέπουμε τη στελέχωση τους και με δικαστικούς υπαλλήλους και με δικαστικους λειτουργούς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.