Γ. Μπαλάφας: «Η αξιολόγηση θα κλείσει και μάλιστα με θετικό πρόσημο»

Γ. Μπαλάφας: «Η αξιολόγηση θα κλείσει και μάλιστα με θετικό πρόσημο»

Την πεποίθηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει και μάλιστα με θετικό πρόσημο εκφράζει στη συνέντευξή του ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας και προβλέπει εκ νέου νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019.

Τάσσεται υπέρ των ευρύτερων πολιτικών συναινέσεων αποκλείοντας ωστόσο συνεργασία με τη ΝΔ. «Δεν μπορεί να πάμε σε τεχνητές συγκολλήσεις» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπαλάφας εκφράζει ανησυχία για την ενδυνάμωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο του λαϊκισμού και των φωνών που τάσσονται κατά του ενιαίου νομίσματος και αναδεικνύει το ερώτημα «μήπως πρέπει και όσοι στην Ευρώπη υπερασπίζονται το ενιαίο νόμισμα να συζητήσουν και για ενιαίες πολιτικές». «Μήπως εκτός από το νόμισμα πρέπει να δούμε και θέματα ανάπτυξης, στήριξης επενδύσεων, αντιμετώπισης της ανεργίας και βεβαίως αντιμετώπισης του προσφυγικού;».

Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου που δέχθηκαν τις μεγάλες προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές, σημειώνει ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν επιτρέπει τη μεταφορά στην ενδοχώρα προσφύγων αν δεν έχει ολοκληρωθεί με θετική έκβαση το αίτημα ασύλου τους. Ωστόσο σημειώνει η Υπηρεσία Ασύλου έχει τριπλασιαστεί, υπάρχει αύξηση τόσο του προσωπικού όσο και του αριθμού των αποκεντρωμένων υπηρεσιών ασύλου, γεγονός που «θα λειτουργήσει καταλυτικά στην επιτάχυνση των διαδικασιών για το άσυλο στον πρώτο βαθμό». «Ευελπιστούμε, τα νησιά μετά το Πάσχα καθημερινά θα έχουν αισθητά μειωμένο πληθυσμό από όσο είχαν στις αρχές του χρόνου», προσθέτει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.