ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κ. Γαβρόγλου: «To σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων παιδαγωγικά δεν λειτουργεί»

Κ. Γαβρόγλου: «To σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων παιδαγωγικά δεν λειτουργεί»

«To σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων εγγενώς, παιδαγωγικά δεν λειτουργεί» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, τονίζοντας την ανάγκη για αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Υπογράμμισε πως το υπάρχον σύστημα είναι αδιάβλητο αλλά έχει αδυναμίες και ζήτησε συναίνεση για τη διαμόρφωση ενός συστήματος που, όπως είπε, δεν αδικεί τον άριστο, ο οποίος δεν μπαίνει στην σχολή που θέλει λόγω ενός μορίου ή που δεν ευνοεί την αποστήθιση.

Ο υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι στόχος είναι να προωθηθεί ένα σχέδιο σε ορίζοντα τριετίας και η διαμόρφωση ενός μικτού συστήματος για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, αποκλείοντας την εισαγωγή τους χωρίς εξετάσεις.

Τέλος, ανέφερε ότι φέτος υπήρξε αύξηση 5% στον προϋπολογισμό για την Παιδεία και σημείωσε ότι «είναι ανάγκη να αποκτήσουμε μια νέα κανονικότητα στην εκπαίδευση».

Εξήγησε ότι θα γίνουν συντηρητικά βήματα και αφού πρόκειται για πρόγραμμα τριετίας θα επηρεαστούν τα παιδιά που σήμερα πάνε στην Γ Γυμνασίου.

«Εμείς λέμε ότι θα επεξεργαστούμε ένα σχέδιο τουλάχιστον τριετίας και για να το ολοκληρώσουσε θα κάνουμε συντηρητικά βήματα. Δεν χρειάζονται μαγκιές» είπε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά στα φροντιστήρια είπε ότι ιστορικά μαζί με την παραπαιδεία έχουν παίξει θετικό ρόλο «σε έναν ιδιομόρφο χαρακτήρα που είχε ταξική κινητικότητα». «Ήσουν σε ένα χωριό και πήγαινες τελευταία χρονιά στο φροντιστήριο και το φροντιστήριο έπαιζε ένα εξισωτικό ρόλο ανάμεσα στο κακό σχολείο και την είσοδο στα ΑΕΙ αλλά αυτό έχει αλλάξει πλέον» εξήγησε ο κ. Γαβρόγλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.