ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αλ.Τσίπρα σε Π.Μοσκοβισί: «Καταστροφική η συζήτηση για νέα μέτρα ακόμη και αν αυτά ανέρχονται στο ένα ευρώ» (φωτό,βίντεο) (upd)

Αλ.Τσίπρα σε Π.Μοσκοβισί: «Καταστροφική η συζήτηση για νέα μέτρα ακόμη και αν αυτά ανέρχονται στο ένα ευρώ» (φωτό,βίντεο) (upd)

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνομιλία που είχε με τον Πιερ Μοσκοβισί μπροστά στις κάμερες πριν τη συνάντησή τους, ανέφερε για ακόμη μια φορά ότι η συζήτηση για μέτρα ακόμα και 1 ευρώ είναι καταστροφική. Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για τερματισμό της λιτότητας στην Ελλάδα.

«Μπορούμε να συζητήσουμε για μεταρρυθμίσεις αλλά με μηδενικό αντίκτυπο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός παίρνοντας αποστάσεις ακόμα και από αυτό που είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος χαρακτήρισε διαπραγματευτικό ελιγμό τη θέση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας ότι «τι θέλατε να πει; Να πει ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε 1 δισ. και μετά αυτοί να το πάνε στα 2 δισ; Τι θέλατε να πει; Ο πρωθυπουργός πρέπει να κρατήσει μια γραμμή όσο σκληρή γίνεται για να κάνεις όσο μικρότερη υποχώρηση…».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη για περισσότερη ανακούφιση στη φορολογία και ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους ζητώντας τη δημιουργία ενός μετώπου λογικής. «Ο χρόνος είναι σημαντικός, είμαι αισιόδοξος ότι η Κομισιόν θα είναι ένας ανεκτίμητος σύμμαχος» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις εντυπωσιακές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας επικαλούμενος τα αποτελέσματα της Eurostat. Πιο συγκεκριμένα,  ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Πιερ Μοσκοβισί, έκανε λόγο για «εντυπωσιακή υπερ-απόδοση της ελληνικής οικονομίας και για ανάπτυξη 2,5% το τρέχον έτος».

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω τα αποτελέσματα οφείλονται στις θυσίες του ελληνικού λαού. Όλοι πρέπει να αναγνωρίζουν τα νούμερα και να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού. Το μήνυμά μας είναι φτάνει πια με τη λιτότητα» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο Γάλλος επίτροπος χαρακτήρισε «πολύ ικανοποιητικά τα αποτελέσματα για την Ελλάδα» σημειώνοντας ότι «οι προβλέψεις μας δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει εντυπωσιακή ανάκαμψη».

«Οι αποφάσεις όποιες κι αν είναι πρέπει να βασίζονται στους πραγματικούς αριθμούς και αυτοί εντάσσονται στις δικές μας προβλέψεις» πρόσθεσε.

Όσον αφορά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου είπε ότι «θα μπορούσε να θέσει τις παραμέτρους για μια συμφωνία» ζητώντας «λίγη ακόμα προσπάθεια από όλες τις πλευρές».

«Μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε» πρόσθεσε τονίζοντας ότι «δεν είμαστε υπέρμαχοι της λιτότητας, όμως όπως προείπαμε πρέπει να υπάρξει ένα ισορροπημένο σετ μεταρρυθμίσεων ώστε η οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική και ελκυστική για τους επενδυτές».

«Η εμπιστοσύνη είναι η λέξη κλειδί για να πετύχουμε τους αριθμούς» κατέληξε ο Ευρωπαίος επίτροπος τονίζοντας ότι «οι επόμενες ημέρες είναι ζωτικής σημασίας αλά δεν νομίζω ότι απέχουμε από τη λύση».

Μοσκοβισί: Δεν είμαστε υπέρ της λιτότητας

«Είμαι εδώ για να εργαστώ μαζί σας», είπε από την πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί. «Τα αποτελέσματα της Ελλάδας είναι πολύ ικανοποιητικά και είχαμε ανάπτυξη όπως εμφάνισαν οι πρόσφατες προβλέψεις που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ανάπτυξη 3% το 2018. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Οι αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στους πραγματικούς αριθμούς που είδαμε στις πρόσφατες προβλέψεις», είπε επίσης ο Ευρωπαίος επίτροπος και συμπλήρωσε: «Δεν είμαστε υπέρ της λιτότητας και κανένας θεσμός δεν είναι υπέρ της λιτότητας».

«Χρειάζονται λίγα ακόμη βήματα. Στο Eurogroup μπορεί να υπάρξει συμφωνία» τόνισε ο κ. Μοσκοβισί. Τάχθηκε δε υπέρ ενός ισορροπημένου «πακέτου» μεταρρυθμίσεων, ώστε και οι δημοσιονομικοί στόχοι να επιτευχθούν και η οικονομία να γίνει αξιόπιστη και ελκυστική για επενδύσεις.

Νωρίτερα, ο Πιερ Μοσκοβισί είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Eurogroup και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετέφερε στον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων ότι το «παράθυρο» της 20ής Φεβρουαρίου δεν έχει χαθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.