ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Π. Σκουρλέτης: «Μέσω ΑΣΕΠ και με διακομματική συναίνεση η μονιμοποίηση συμβασιούχων»

Π. Σκουρλέτης: «Μέσω ΑΣΕΠ και με διακομματική συναίνεση η μονιμοποίηση συμβασιούχων»

Νέες διευκρινίσεις σχετικά με τις προθέσεις του για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του Δημοσίου και των ΟΤΑ έδωσε σε νέα ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Βάζοντας, όπως είχε κάνει ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο κάδρο της λύσης και το ΑΣΕΠ ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι:

Πρώτον: «Δεν μιλάμε για όλες τις περιπτώσεις των συμβασιούχων. Αλλά, όταν, για παράδειγμα, ένας άνθρωπος δουλεύει στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, τους παιδικούς σταθμούς, τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του, αυτό κάτι σημαίνει. Τι είδους σχέση εργασίας είναι αυτή; Να την αποτυπώσουμε και να βάλουμε το ΑΣΕΠ να κάνει αυτήν τη δουλειά…. Δεν μιλάμε για μετατροπή συμβασιούχων σε αορίστου. Να δούμε αν κάτω από την κατ’ όνομα σχέση εργασίας, η οποία δηλώνεται ως “συμβασιούχοι” καλύπτεται μία πάγια και διαρκής ανάγκη, η οποία, μάλιστα, για τα συγκεκριμένα πρόσωπα αφορά σε συμβάσεις τα τελευταία 8-10-12-13 χρόνια. Ήδη, το γνωρίζουμε ότι συμβαίνει αυτό…. Υπάρχει ευρωπαϊκή Οδηγία που μιλάει για την κατάχρηση της σύμβασης. Εδώ έχουμε μία τέτοια πρακτική εκ μέρους του ελληνικού κράτους, εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό απαγορεύεται από το δίκαιο, και το δικό μας και το ευρωπαϊκό»

Δεύτερον: «Πριν κάνουμε οτιδήποτε -και να μην το κάνει μόνο η κυβέρνηση- να καθίσουμε σε διακομματικό επίπεδο και να δούμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση».

«Κάποια στιγμή δεν πρέπει να παίζουμε με τις πραγματικές ανάγκες της πολιτείας, των ανθρώπων των συγκεκριμένων και να έχουμε έναν κόσμο σε ομηρία. Αυτό επιβάλλει μία σοβαρή προσέγγιση. Ας αφήσουμε όλα τα άλλα περί νέων διορισμών, περί αύξησης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ergasiakanea.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.