Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Αλ.Τσίπρας – Στόχος η επίτευξη συνολικής συμφωνίας

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Αλ.Τσίπρας – Στόχος η επίτευξη συνολικής συμφωνίας

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ένα βήμα πιο κοντά στην τεχνική συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ακόμα και πριν τις 20 Μαρτίου είναι Αθήνα και δανειστές

Το κλίμα στους κόλπους του Μαξίμου μετά τις τελευταίες εξελίξεις έχει φτιάξει προς το καλύτερο. Και σήμερα το κέντρο βάρους μετατοπίζεται στις Βρυξέλλες, επ’ αφορμή της Συνόδου Κορυφής και του euroworking group.

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Βελγική πρωτεύουσα. Και όλα τα βλέμματα στρέφονται στις επαφές κορυφής που εκτιμάται πως θα έχει στο περιθώριο, δεδομένου οτι δεν έχει προγραμματιστεί κάτι.

Ωστόσο, πηγές καλά ενημερωμένες αναφέρουν στο iefimerida πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι με πολιτικές παρεμβάσεις «να αρθούν τα εμπόδια και να οδηγηθούμε σε συνολική συμφωνία».

Μετά το SLA, μεσοπρόθεσμα και πλεονάσματα

Με δεδομένο ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει δηλώσει ότι για να παραμείνει στο Πρόγραμμα θέλει δεσμεύσεις για την απομείωση του χρέους, αφού κλείσει η τεχνική συμφωνία από την κυβέρνηση εκτιμούν οτι θα ανοίξει η συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και για το χρέος.

«Μας ενδιαφέρει να τα κλείσουμε όλα» έλεγε χαρακτηριστικά πηγή της κυβέρνησης. Ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση του Βερολίνου επί του θέματος. Σημειωτέον ότι η παραμετροποίηση των μεσοπρόθεσμων, είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ένταξη μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Τα μέτρα στη Βουλή μόνο με προϋποθέσεις για συμφωνία

Στην προσπάθεια πάντως η κυβέρνηση να μην πάρει «σπασμένη συμφωνία», σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να δεχτεί να ψηφίσει μέτρα για μετά το 2019, παρά μόνο εφόσον υπάρξουν οι προϋποθέσεις για συμφωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλωστε, μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα θα αποτελέσουν και το «τυράκι» στις επερχόμενες ψηφοφορίες για τους 153.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.