Γ. Σταθάκης: Θα έχουμε συμφωνήσει και τα μέτρα-αντιμέτρα έως τις 20 Μαρτίου

Γ. Σταθάκης: Θα έχουμε συμφωνήσει και τα μέτρα-αντιμέτρα έως τις 20 Μαρτίου

Μέχρι τις 20 Μαρτίου θα έχουμε συμφωνήσει και τα μέτρα – αντιμέτρα στην διαπραγμάτευση, εκτίμησε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Αποφασίσαμε να κλείσουμε την συμφωνία που εκπορεύεται από την αξιολόγηση, το Stuff Level Agreenment και γι’ αυτό είχαμε την πρόοδο τις τελευταίες δύο ημέρες, εξήγησε ο υπουργός και τόνισε πως ο Μάιος δεν είναι αποδεκτός χρόνος ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης, «εμείς θέλουμε άμεση λύση». «Δουλειά μας είναι να συμφωνήσουμε γρήγορα, θέλουμε άμεση κατάληξη των διαπραγματεύσεων», είπε. 

Για την συμφωνία που ουσιαστικά ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, όπως είπε ο κύριος Σταθάκης, έχουν μείνει τα εργασιακά «που έχουν μια ιδιαιτερότητα γιατί τα είχαμε συμφωνήσει με τους ευρωπαίους, τώρα πρέπει να μπει και το ΔΝΤ, αλλά νομίζω θα τα βρούμε». 

Τα μέτρα – αντιμέτρα θα έχουν μηδενικό κόστος και επιδιώκουμε να είναι και κοινωνικά μηδενικού αντίκτυπου, δήλωσε ο κύριος Σταθάκης και τόνισε πως όλα, και τα «θετικά» και τα «αρνητικά», όπως τα χαρακτήρισε θα περιέχονται στον προϋπολογισμό του 2019, που θα κατατεθεί τον Νοέμβριο του 2018. «Στον προϋπολογισμό του 2019 θα υπάρχουν όλα μέσα και τα αρνητικά και τα αντιμέτρα και η πρόβλεψη για το πλεόνασμα, όλο το πακέτο θα αποτυπωθεί στο τέλος του 2018».

Το πρόγραμμα τελειώνει το 2018, χωρίς επιπρόσθετο μέτρο, όπως το είχαμε συμφωνήσει, σχολίασε αναφορικά με τις αιτιάσεις περί 4ου μνημονίου. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με την ΕΛΣΤΑΤ, ο υπουργός τόνισε ότι «είναι ανεξάρτητη αρχή, δεν διαβουλεύεται» και δεν γνώριζε η κυβέρνηση τα αποτελέσματα περί ύφεσης το δ’ τρίμηνο του 2016, πριν ανακοινωθεί. «Δεν νομίζω ότι είχε αντίκτυπο στην διαπραγμάτευση γιατί είναι πολύ ισχυρά τα δημοσιονομικά, διατηρούμε την αισιοδοξία μας γιατί έχουμε μια επιβράδυνση αλλά διατηρούν την καλή πορεία τους οι συναλλαγματοφόροι φορείς, ο τουρισμός και οι εξαγωγές», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.