ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σ. Φάμελλος: «Δεν υπάρχει καμία αντίθεση της αγροτικής λειτουργίας και των δασικών χαρτών»

Σ. Φάμελλος: «Δεν υπάρχει καμία αντίθεση της αγροτικής λειτουργίας και των δασικών χαρτών»

Νομοθετικές αλλαγές και διορθώσεις, σε σχέση με τους δασικούς χάρτες, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος τη Δευτέρα από το ΤΕΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «καμία αντίθεση της αγροτικής λειτουργίας και των δασικών χαρτών».

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε σχετική εισήγηση, ώστε να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή νομοθετική διάταξη, η οποία θα προβλέπει εύλογη, αλλά όχι μακρόσυρτη, παράταση της διαδικασίας υποβολής ενστάσεων. Αποδέχθηκε την πρόταση συνεργασίας και διαλόγου που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, όπως επίσης οι πρόεδροι του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρος Μάμαλης και του ΠΣΔΑΤΜ Μιχάλης Καλογιαννάκης για την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών.

«Αυτή τη στιγμή, χρειάζεται η πολιτεία να εισάγει 4 μήνες παράταση σε κάτι που είχε αρχικό χρονοδιάγραμμα 2 μήνες», είπε ο Σ. Φάμελλος, εξηγώντας ότι «σκοπός της παράτασης είναι να αντιμετωπιστούν προβλήματα, που έχουν ανακύψει και ότι η κυβέρνηση και το ΥΠΕΝ δεν σκοπεύει να βάλει τους πολίτες να ασχοληθούν με τους δασικούς χάρτες μετά το καλοκαίρι ούτε να τους παραπέμψει στις ελληνικές καλένδες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα, ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στην έκπτωση του τέλους αντίρρησης, που έφθασε από 60 έως 70%, στην κατηγορία ιδιοκτησιών 5 έως 10 στρεμμάτων, και αφορά στη μεγάλη πλειονότητα -έως 70% των υποβαλλόμενων ενστάσεων- ξεκαθαρίζοντας ότι «το τέλος αντίρρησης δεν αφορά το δημόσιο προϋπολογισμό, καθώς απευθύνεται μόνο για να καλύψει το κόστος των επιτροπών αντιρρήσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.