Που φτάσαμε: Θα πληρώνουμε όποιον αλλοδαπό δεν ασκεί έφεση οταν απορρίπτεται η αίτηση ασύλου για να πάει στην χώρα του!

Που φτάσαμε: Θα πληρώνουμε όποιον αλλοδαπό δεν ασκεί έφεση οταν απορρίπτεται η αίτηση ασύλου για να πάει στην χώρα του!

Η κατάσταση είναι τόσο τραγική που πλέον θα πληρώνουμε όποιο αλλοδαπό δεν ασκεί έφεση οταν απορρίπτεται η αίτηση ασύλου ώστε να πάει στην χώρα του!

Το χρηματικό αυτό «μπόνους» θα δίδεται σε πρόσφυγες και μετανάστες που δεν θα ασκήσουν το δικαίωμα της έφεσης μετά από απόρριψη της αίτησης ασύλου

Αυτός είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel online.

Μετά οι αλλοδαποί θα προχωρούνε σε «εθελούσια επιστροφή» στις χώρες καταγωγής τους.

Περιττό να πούμε ότι η κίνηση αυτή θα αποτελεί επιπλέον κίνητρο για ένα αλλοδαπό να έρθει στην χώρα αφού αν δεν καταφέρει τελικάν να πάεισ την Βόρεια Ευρώπη ή να μείνει στην Ελλάδα μέρος των χρημάτων που ξόδεψε για να έρθει αν όχι όλα θα τα παίρνει πίσω!

«Η Ελλάδα δύσκολα μπορεί να αντεπεξέλθει στον μεγάλο αριθμό αιτήσεων ασύλου. Ένα επιπλέον χρηματικό μπόνους ενδέχεται τώρα να διασφαλίσει ότι λιγότεροι πρόσφυγες θα στραφούν με έφεση κατά της απορριπτικής απόφασης επί της αίτησης ασύλου τους».

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει μελλοντικά να προσφέρει ένα επιπρόσθετο χρηματικό κίνητρο σε πρόσφυγες και μετανάστες («Cash Grant), προκειμένου να αποσύρονται από τη διαδικασία της έφεσης, ενθαρρύνοντάς τους έτσι να επιστρέψουν ομαλά στις πατρίδες τους.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΜΟ) έχει εκπονήσει κοινό σχέδιο με την Ελλάδα, το οποίο εστιάζει ιδίως στους πρόσφυγες και μετανάστες των hotspot της Λέσβου, της Χίου, της Λέρου, της Σάμου και της Κω, που είναι υπερπλήρη.

«Εκεί φιλοξενούνται ήδη 8600 άνθρωποι. Στόχος είναι να ανακουφισθεί αισθητά η Ελλάδα στη διαδικασία εξέτασης αιτήσεων ασύλου.»

Σύμφωνα με τον IMO «oι πρόσφυγες που οικειοθελώς αποφασίζουν να επαναπατριστούν θα λαμβάνουν «μπόνους ύψους 500 ευρώ, το οποίο θα καταβάλλεται στο αεροδρόμιο την ημέρα της αναχώρησής τους. (…) To πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Κομισιόν: τα τρία τέταρτα των κονδυλίων για τα μπόνους επαναπατρισμού προέρχονται από την ΕΕ».

Το ποσό αυτό θα αυξάνεται στα 1500 ευρώ για ειδικές κατηγορίες –γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους, ανάπηρους.

Φυσικά δεν έλειψαν οι αντιδράσεις από τις περιβόητες υποτιθέμενες «ανθρωπιστικές» ΜΚΟ που δηλώνουν την οργή τους.

Χθες το pronews.gr δημοσίευσε άρθρο της Σουλτάνας Χειλαδάκη για το πως πολλές από τις ΜΚΟ εκτελούν και μεταφορές μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ευρώπη από την Λιβύη και αλλού!

Φυσικά η λήψη τέτοιων μέτρων δείχνει την απελπισία στην οποία έχουν περιέλθει οι ευρωπαϊκές χώρες από την ακολουθούμενη άφρονα πολιτική τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δήλωσε χθες ότι η κατάσταση στην Χίο έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ότι «Δεν πολλαπλασιάζουμε κέντρα αλλά δημιουργούμε καλύτερα κέντρα» δηλαδή όσοι μπήκανε μπήκανε και τώρα προσπαθούμε να τους στείλουμε πίσω. Λίγο αργά το κατάλαβε ο υπουργός αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.