Υπ. Δικαιοσύνης: Σε αναζήτηση χώρου για δυο νέα Πρωτοδικεία στην Αττική

Υπ. Δικαιοσύνης: Σε αναζήτηση χώρου για δυο νέα Πρωτοδικεία στην Αττική

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής  έχει ήδη ενεργοποιηθεί προς ανεύρεση χώρων  για τη σύσταση δύο νέων Πρωτοδικείων στην περιφέρεια της Αττικής.

           

Ουσιαστικά ο  υπουργός Δικαιοσύνης  ενεργοποιεί το νόμο 1183/1981, ο οποίος προβλέπει τη λειτουργία δύο ακόμη Πρωτοδικείων στην περιφέρεια Αττικής. Ο εν λόγω νόμος έχει παραμείνει γράμμα κενό λόγω των αντιδράσεων  που υπήρξαν από τους Αθηναίους Δικηγόρους για την ίδρυση νέων Πρωτοδικείων πέριξ της Πρωτεύουσας.

           

Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης η σύσταση των  δυο νέων Πρωτοδικείων στην Αττική θα συμβάλλει «στη μείωση δικαστικών εκκρεμοτήτων πολλών ετών».

           

Στο πλαίσιο αυτό  ο κ. Κοντονής είχε σήμερα σύσκεψη με εκπροσώπους της περιφέρειας Αττικής και δημάρχους, κατά την οποία συζητήθηκε το ζήτημα της  χωροθέτησης των δύο νέων Πρωτοδικείων στην  Αττική.

           

Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν  ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής   και πρώην  αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ Θεόδωρος Σχινάς, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, οι αντιπεριφερειάρχες Δυτικού τομέα Σπύρος Τζόκας και Βορείου τομέα  Γιώργος Καραμέρος, καθώς και οι δήμαρχοι Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

           

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη σημερινή συνάντηση   ορίστηκε η επόμενη  μέσα στην προσεχή εβδομάδα, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.