Χρ. Σπίρτζης: «Αποδείχτηκε πλέον η διαφωνία μεταξύ των δανειστών»

Χρ. Σπίρτζης: «Αποδείχτηκε πλέον η διαφωνία μεταξύ των δανειστών»

«Αποδείχτηκε πλέον η διαφωνία μεταξύ των δανειστών. Το ΔΝΤ ζητά μεταρρυθμίσεις αλλά και διευθέτηση του χρέους», είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς είπε ότι υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις στο τραπέζι, και αυτές δεν είναι από εμάς, τόνισε.

Πρέπει να δούμε από μια άλλη λογική κάποια πράγματα και να τα λέμε. Υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη δεν έχει προσανατολισμό , άλλες χώρες κοιτούν ότι τους συμφέρει άλλες χώρες ζητούν Ευρώπη των λαών και άλλοι θέλουν να έχουν τον κυρίαρχο λόγο» τόνισε.

Ερωτηθείς για τις καθυστερήσεις απάντησε ότι «η συμφωνία δεν έχει μόνο χρονικά αλλά και ουσιαστικά ορόσημα, έχουμε κάνει υποχωρήσεις αλλά έχουμε κερδίσει και κάποια πράγματα» τόνισε. Ζήτησε να αφήσουμε τους υπουργούς να κάνουν τη δουλειά τους και να προσπαθήσουν να λύσουν τα εργασιακά. «Χρειαζόμαστε στη χώρα θεσμικό εργασιακό πλαίσιο». Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με συνέπεια τη διαπραγμάτευση, υπογράμμισε.

Για τις επικρίσεις είπε «τους εντός Ελλάδας δεν τους καταλαβαίνουμε τους εκτός τους καταλαβαίνουμε, θέλουν να δουν τα συμφέροντά τους». Υπογράμμισε δε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε ποτέ τη φιλελεύθερη ατζέντα του, τη στηρίζει και ζητά και εκλογές» υποστήριξε.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επιτέθηκε πάντως στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος σημειώνοντας «Να πούμε στην κ. Αχτσιόγλου να παραιτηθεί και να πάει ο κ. Στουρνάρας στη θέση της, είπε ο κ. Σπίρτζης , ενώ νωρίτερα υποστήριξε ότι είναι ντροπή θεσμοί της χώρας να ταυτίζονται με τους δανειστές με ποια λογική τα λέει αυτά ότι το ασφαλιστικό είναι γενναιόδωρο, ή πηγαίνει ο ΣΕΒ να συζητά για την απελευθέρωση των απολύσεων; αναρωτήθηκε.

Πρόσθεσε πως ο κ. Στουρνάρας όφειλε να διατηρεί την ανεξαρτησία του θεσμού. «Καταλαβαίνω ότι είναι απόλυτα επηρεασμένος από τη θητεία του ως υπουργός(…) ας κάνει ένα κόμμα και να αναμετρηθεί με τον κόσμο», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Σπίρτσης δήλωσε πως η κυβέρνηση έλαβε εντολή στις εκλογές για να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της, για να διευθετήσει το χρέος και να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο σχέδιο για το μέλλον και την ανάπτυξη της χώρας, ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.