«Πόλεμος» ανακοινώσεων Πολάκη και ΠΟΕΔΗΝ

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Πολάκη και ΠΟΕΔΗΝ

Την οργή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη προκάλεσε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ η οποία καταγγέλλει την κατάσταση των χειρουργείων στο νοσοκομείο Ζακύνθου λίγες μέρες μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους.

 Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ σε χειρουργείο του Νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε γέννα με καισαρική τομή  όπου τόσο το βρέφος αλλά και η μητέρα παρουσίασαν επιπλοκές στην υγεία τους.

Στην ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως  η αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η καισαρική «βρέθηκε γεμάτη Νοσοκομειακά μικρόβια που ευθύνονται για σοβαρές Νοσοκομειακές Λοιμώξεις, με βάση το πόρισμα των Ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ που πραγματοποίησαν τους σχετικούς ελέγχους» και ρωτούσε τι συνέβη τελικά με το παιδί.

«Οι μετεγχειρητικές επιπλοκές – σ.σ. στη μητέρα και στο νεογνό- με βάση τα εργαστηριακά ευρήματα προήλθαν είτε από εισχώρηση τοξικών ιατρικών αερίων στον οργανισμό, είτε από Νοσοκομειακά μικρόβια. Τα δύο δηλαδή μείζονα προβλήματα που εμφανίζουν τα χειρουργεία της Ζακύνθου και η αίθουσα Μαίευσης. Το νεογνό εμφάνισε αυξημένη CRP, εξέταση αίματος που καθορίζει τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό. Η αυξημένη CRP μπορεί να προήλθε από δύο αιτίες. 

• Από περιγεννητική ασφυξία που ευθύνεται τοξικός παράγοντας. Δηλαδή τοξικά αέρια εισχώρησαν στον οργανισμό του νεογνού από την μητρική κυκλοφορία. Εάν είναι αυτή η αιτία επιβεβαιώνεται η επικινδυνότητα λειτουργίας των χειρουργείων και της αίθουσας Μαίευσης λόγω διαρροής τοξικών ιατρικών αερίων.

• Από νεογνική λοίμωξη. Με βάση το πόρισμα των ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν στην αίθουσα Μαίευσης είναι γεμάτη Νοσοκομειακά Μικρόβια που ευθύνονται για σοβαρές Νοσοκομειακές Λοιμώξεις.» συνεχίζει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ με ημερομηνία 5 Απριλίου.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την οργή του  Παύλου Πολάκη ο οποίος μέσα από ανάρτησή του κατηγόρησε την ΠΟΕΔΗΝ για πρακτικές «παρακράτους» και διάδοσης  «ψευδών ειδήσεων», καταγγέλλοντας ως ψεύδη όλα όσα υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας πως και η καλή θέληση έχει τα όριά της.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

« ΕΔΩ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΟΧΟ :

Να φθείρει την κυβερνηςη σε συνεργασία με τοπικούς παραγοντίσκους στα πλαίσια του σχεδίου του Μητσοτακη για εκλογές τωρα .

ΔΗΛΩΝΩ ΕΠΙΣΗΜΩΣ 

1) όλα όσα γραφει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για το νοσοκομείο Ζακυνθου σε σημερινή ανακοίνωση ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ απο την πρώτη έως την τελευταία λέξη .

2) καλώ τους δυο τρεις τοπικούς παραγοντίσκους να σταματήσουν να κρατούν σε ομηρεία το νησί για να εξυπηρετήσουν ,προσωπικα καπετανατα ,ιδιοτελή συμφέροντα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες .ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ,ΝΑ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ Η ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΟΥΝ Η ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ .!!!!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ 

τα χειρουργεία ξεκίνησαν και θα αναπτυχθούν πλήρως με τους ρυθμούς που συμφωνήθηκαν στη συναντηςη που είχαμε εκεί με τη βοήθεια των συναδέλφων που ήρθαν για ενιςχυςη απο αλλα νοσοκομεία .

Η υπομονή και η επίδειξη καλής θέλησης ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ….

Λίγη ώρα μετά την πρώτη του ανάρτηση στο Facebook, ο κ. Πολάκη έκανε μια δεύτερη ανάρτηση όπου δημοσίευσε ένα βίντεο από τον πατέρα του μωρού.

Ο πατέρας μέσα από τα λεγόμενά του διαψεύδει όλα όσα υποστηρίζει η πρώτη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

«Μολις πληροφορήθηκα οτι βγηκε ο πατέρας του παιδιού που γεννήθηκε με καισαρική στο νοσοκομείο Ζακυνθου και είπε σε κανάλι τοπικό οτι και το παιδί και η μητέρα ειναι μια χαρά ,οτι δεν ιςχυει τιποτα απο αυτα που λέει η ΠΟΕΔΗΝ και οτι αυτοί που εςτειλαν την τέταρτη μερα μετα τη γέννηση για προληπτικούς λόγους το νεογνό στην Πάτρα (το οποίο επιστρέφει αυριο καθώς ειναι μια χαρά) το έκαναν για πολιτικούς λόγους!!!!!

ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΛΗΤΕΣ

Να και το βίντεο με τον πατέρα του Παιδιού» , έγραψε στη δεύτερη ανάρτησή του ο Πολάκης.

Στα σχόλια και τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη απάντησε σήμερα με νέα ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία μιλά για «πολιτικό παραλήρημα Πολάκη», επικαλούμενη το παραπεμπτικό που έδωσε το νοσοκομείο Ζακύνθου στο νεογνό και το οποίο έκανε λόγο για λοίμωξη.

«Ποιος τελικά είναι το παρακράτος κε Πολάκη;  Δεν θα ακολουθήσουμε το πολιτικό παραλήρημα του κου Πολάκη. Ποιος λέει ψέματα και ποιος αλήθεια το κρίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στην Υγεία και ο Ελληνικός Λαός που υποφέρει να βρει την υγεία του στα Δημόσια Νοσοκομεία, που έχουν την ατυχία να διοικούνται από τον κο Πολάκη.

Τρεις μήνες είναι κλειστά τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου.

Ο κος Πολάκης ακόμη δεν μας έχει πει αν και πέρασαν τρεις μήνες από τι έχασε τη ζωή της η γυναίκα μετά από εγχείρηση ρουτίνας και γιατί κινδύνεψαν άλλοι τέσσερις Ασθενείς που ευτυχώς σώθηκαν παρά τρίχα. Όλοι από μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Ο κος Πολάκης πρέπει να απολογηθεί πως ένα ολόκληρο νησί έμεινε χωρίς Νοσοκομείο και ξεκινάει ο τουρισμός.

Ο κος Πολάκης πρέπει να απολογηθεί με ποιο δικαίωμα εντέλει τους Ιατρούς να ανοίξουν τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου, όταν το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου θεωρεί ότι είναι επικίνδυνη η λειτουργία τους για την Υγεία των Ασθενών. Όλοι ανήκουν στο παρακράτος.

Ο κος Πολάκης θα πρέπει να εξηγήσει γιατί εντέλει τους Ιατρούς να χειρουργήσουν με ιατρικά αέρια από την κεντρική παροχή αερίων του Νοσοκομείου, τη στιγμή που το Επιστημονικό Συμβούλιο δείχνει ότι η αιτία των μετεγχειρητικών επιπλοκών, βρίσκεται στην τοξικότητα των ιατρικών αερίων που προέρχονται από την κεντρική παροχή.

Ο κος Πολάκης εν τέλει, κραυγάζει να ανοίξουν τα χειρουργεία. Λέει ότι είναι ασφαλή, τη στιγμή που η επιτροπή που ο ίδιος διόρισε, διαπιστώνει προβλήματα τοξικότητας στη κεντρική παροχή ιατρικών αερίων και ζητάει περαιτέρω διερεύνηση. Τη στιγμή που οι Ιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν στην αίθουσα μαίευσης εξέδωσαν πόρισμα ότι αποικίζονται σοβαρά Νοσοκομειακά μικρόβια.

Ο κος Πολάκης με την Διοίκηση του Νοσοκομείου γιατί αποκρύπτουν τα στοιχεία;

Ο κος Πολάκης συμφώνησε στη σύσκεψη που έγινε κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο, για την σταδιακή επαναλειτουργία των χειρουργείων με φορητές μπουκάλες ιατρικών αερίων. Γιατί όταν έφτασε στην Αθήνα άλλαξε γνώμη και αποφάσισε και διέταξε να λειτουργήσουν με ιατρικά αέρια από την κεντρική παροχή;

Γιατί οι εργαζόμενοι, οι Ιατροί θεωρούν επικίνδυνη τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου για τους χειρισμούς της, την απόκρυψη στοιχείων και ζητάνε την απομάκρυνσή της;», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟΓΝΟ

Όσον αφορά την έγκυο γυναίκα που γέννησε με καισαρική τομή την Παρασκευή 31/3/2017 συνεχίζουν να ψεύδονται και να αποπροσανατολίζουν.

Η γυναίκα υπεβλήθη σε καισαρική τομή με ιατρικά αέρια που διοχετεύτηκαν από την κεντρική παροχή ιατρικών αερίων του Νοσοκομείου. Εκεί δηλαδή που δείχνουν την αιτία των μετεγχειρητικών επιπλοκών οι Ιατροί του Νοσοκομείου.

Γέννησε χωρίς κανένα πρόβλημα, ένα φυσιολογικό νεογνό.

Η μητέρα αμέσως μετά την καισαρική εμφάνισε αυξημένους δείκτες εργαστηριακών εξετάσεων που παραπέμπουν σε λοίμωξη.

Αντιμετωπίστηκε επιτυχώς στο Νοσοκομείο Ζακύνθου από τους Ιατρούς του Νοσοκομείου.

ΛΟΙΜΩΞΗ ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΤΟ ΝΕΟΓΝΟ

Όταν όμως οι παιδίατροι του Νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι η μητέρα εμφάνισε αυξημένους εργαστηριακούς δείκτες που παραπέμπουν σε λοίμωξη (μετεγχειρητική επιπλοκή), χωρίς να συνηθίζεται έλαβαν εργαστηριακές εξετάσεις από το νεογνό που γεννήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας.

Εργαστηριακές εξετάσεις στα φυσιολογικά νεογνά γίνονται την Τρίτη ημέρα κατά την έξοδο τους από το Νοσοκομείο.

Τα εργαστηριακά του νεογνού εμφάνισαν αυξημένη CPR που είναι δείκτης λοίμωξης. Αυτό θορύβησε τους Παιδιάτρους, ότι το νεογνό εμφανίζει λοίμωξη και χορήγησαν ως όφειλαν άμεσα ενδοφλέβια αντιβίωση.

Φοβήθηκαν οι Παιδίατροι την αυξημένη CRP και εξαιτίας του ιστορικού των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου, διακόμισαν το νεογνό στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών. Στο παραπεμπτικό του νεογνού οι Παιδίατροι από το Νοσοκομείο Ζακύνθου γράφουν τα εξής:

«Λόγω θετικοποίησης CRP λαμβάνει αντιβιωτική αγωγή ενδοφλέβια …… και παραπέμπεται για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση».

Αυτά λέει το παραπεμπτικό. Ας το δώσουν στη δημοσιότητα!!!

Γιατί λοιπόν σε ένα φυσιολογικό νεογνό χορηγήθηκε ενδοφλέβια αντιβίωση; Γιατί έγινε παραπομπή;

Η παραπομπή του έγινε επειδή υπήρχε λοίμωξη (γι’ αυτό του χορηγήθηκε αντιβίωση ενδοφλέβια) και για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση.

Αυτό που ισχυρίζεται ο κος Πολάκης ότι η διακομιδή του έγινε επειδή δεν υπήρχε μονάδα νεογνών, είναι ακόμη πιο επιβαρυντικό για το Νοσοκομείο. Επιβεβαιώνεται η λοίμωξη του νεογνού και η ανάγκη νοσηλείας σε μονάδα νεογνών. Εξάλλου η χορήγηση ενδοφλέβιας αντιβίωσης το επιβεβαιώνει. Τι άλλο λέει η ΠΟΕΔΗΝ;

Μετά το εν λόγω συμβάν έγινε άλλος ένας τοκετός με καισαρική τομή. Μόνο που στη περίπτωση αυτή δεν χρησιμοποιήθηκε η κεντρική παροχή ιατρικών αερίων, αλλά φορητές μπουκάλες (αυτό που λέει δηλαδή το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου).

Γιατί κε Πολάκη;

Τι να πει κανείς;

Ποιος τελικά είναι το παρακράτος κε Πολάκη;

Σας κοινοποιούμε αποφάσεις της Διοίκησης, του Επιστημονικού Συμβουλίου, του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας!!!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.