ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ζουράρις για Μακρόν: Ήταν ο μόνος υπ. Οικονομικών που υποστήριζε την Ελλάδα

Ζουράρις για Μακρόν: Ήταν ο μόνος υπ. Οικονομικών που υποστήριζε την Ελλάδα

O υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις επεσήμανε σε συνέντευξή του σε ρ/σ πως: «Έχουμε (υποστηρικτή) στο ανώτατο επίπεδο, δηλαδή θεσμικό, Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κι αυτό είναι το πολύ σημαντικό, που δεν υπήρχε πριν».

«Ο Μακρόν όσο υπήρξε υπουργός των Οικονομικών, στο φρικτό εκείνο εξάμηνο, το πρώτο του 2015, που αναλάβαμε τη συγκυβέρνηση της χώρας στην Ελλάδα, ήταν ο μόνος υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο οποίος υποστήριζε συνεχώς τις ελληνικές θέσεις» υπογράμμισε, ο υφυπουργός Παιδείας και αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν, πριν αναλάβει Πρόεδρος, όταν είχε πει «ότι είναι απαράδεκτη η στάση της Ευρώπης για την Ελλάδα». Θεωρεί ότι, «είναι πάρα πολύ ευχάριστο αυτό, διότι η Γαλλία ανέλαβε ουσιαστικά και επικεφαλής των χωρών του Νότου και συμπαρέσυρε και την Ισπανία, τη δεξιά Ισπανία, να βρίσκεται πια στον όμιλο των χωρών του Νότου και αυτό διευκολύνει πάρα πολύ τη θέση της Ελλάδας».

Ο κ. Ζουράρις σχολίασε και το υψηλό ποσοστό αποχής στις γαλλικές εκλογές, ποσοστό που έφτασε το 24,95%. «Το ποσοστό όχι μόνο της αποχής, αλλά το ποσοστό επί των άκυρων και των λευκών ήταν αναπάντεχο, δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στη Γαλλία, που σημαίνει ότι ουσιαστικά η βάση της αποδοχής του Μακρόν, είναι το 26-27%, που είχε πάρει στον πρώτο γύρο και επομένως έχει να αντιμετωπίσει τη λαϊκή Γαλλία, αυτή η οποία έχει καταστραφεί από τον άκρατο νεοκεφαλαιοκρατικό φιλελευθερισμό, όπως λέγεται τώρα τα τελευταία χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι έκανε δηλώσεις πολύ εμφαντικές, ότι αυτό το πράγμα θα το αλλάξει» είπε και εκτίμησε: «Έχω την εντύπωση, ότι ένα τμήμα του προγράμματός του, που ήταν αυτός ο φιλελευθερισμός των τραπεζών, θα πρέπει να αλλαχτεί, αλλιώς θα έχουμε μεγάλες κοινωνικές συγκρούσεις στη Γαλλία».

Ο υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Παιδείας και είπε ότι στο πλαίσιο αυτής θα γίνει διάσκεψη με τον κ. Τσίπρα για θέματα των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού (θα κατατεθεί σχετικό υπόμνημα), τα ξένα σχολεία στην Ελλάδα και την εκπαιδευτική τηλεόραση. «Έχω ήδη πάει στην Ουκρανία, θα πάω στη Ρωσία, έχουμε προγραμματισμένη συνδιάσκεψη με τους Αυστραλούς και είχαμε συναντήσει ήδη τους Αλβανούς για να αλλάξουν τα βιβλία τους και μας έκανε ευχάριστη έκπληξη ότι οι Αλβανοί είχαν φέρει ήδη πολύ διορθωμένα τα βιβλία τους, αφαίρεσαν αυτά τα οποία λένε, τα φρικαλέα για τους Τσάμηδες» υπογράμμισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Ζουράρις είπε ότι ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα όταν άκουσε στην Οδησσό, να τραγουδούν ελληνικά, 7χρονα παιδιά: «Ξαφνικά μας έφερε μία από τις δασκάλες 12 Ουκρανεζάκια που δεν έχουν καμία σχέση με ελληνική οικογένεια, άρα ήταν Ουκρανοί από την Οδησσό, 7 ετών, τα οποία άρχισαν να μας τραγουδάνε το «φεγγαράκι μου λαμπρό». Ήταν υπέροχο. Ζητούν συνεχώς την ελληνική και μάλιστα τη σημερινή ελληνική γλώσσα, εκτός από τα αρχαία ελληνικά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.