ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Για την μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση μίλησε η Όλγα Γεροβασίλη

Για την μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση μίλησε η Όλγα Γεροβασίλη

Για την μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση μίλησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ και υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι εξορθολογίσει το δημόσιο και όχι να το διογκώσει.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στον απόηχο της τοποθέτησης του Πρωθυπουργού στο Μουσείο Μπενάκη όπου εξήγγειλε προσλήψεις νέων πτυχιούχων στο δημόσιο στα μέσα του 2018.

Να σημειωθεί επίσης ότι και η κυρία Γεροβασίλη αναφερόμενη σήμερα στους συμβασιούχους σημείωσε πως στο πλαίσιο των δημοσιονομικών υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της χώρας οι προσλήψεις πρέπει να είναι στοχευμένες και να αφορούν εργαζόμενους που καλύπτουν επί χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο πλαίσιο στήριξης του κοινωνικού κράτους και του πολίτη.

Ο εξορθολογισμός του δημοσίου θα αποτελέσει εργαλείο για την ανάπτυξη, πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση υιοθέτησε μια αξιολόγηση στο Δημόσιο με αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια. Η αξιολόγηση, είπε, πρέπει να είναι αντικειμενική και αξιοκρατική και να καταργεί το πελατειακό σύστημα.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης της σημείωσε ότι η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, έρχεται να βελτιώσει τις σχέσεις κράτους, κοινωνίας, πολίτη, επιχείρησης με μια σειρά από παρεμβάσεις όπως μείωση γραφειοκρατίας, επιτάχυνση των διαδικασιών, της ψηφιακής υπογραφής κ.α.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόνο με την ψηφιακή υπογραφή, ανέφερε σαν παράδειγμα, το κράτος εξοικονομεί 200 εκατομύρια ευρώ, τονίζοντας πως έτσι γίνεται ο εξορθολογισμός του δημοσίου και όχι με απολύσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.