ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μέγαρο Μαξίμου: Συσκέψεις επί συσκέψεων για το «καυτό» πρόγραμμα του πρωθυπουργού- Ε.Μακρόν και ΔΕΘ στο προσκήνιο

Μέγαρο Μαξίμου: Συσκέψεις επί συσκέψεων για το «καυτό» πρόγραμμα του πρωθυπουργού- Ε.Μακρόν και ΔΕΘ στο προσκήνιο

Εν μέσω πυρετωδών προετοιμασιών, με την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Ε.Μακρόν, αλλά και την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ στο προσκήνιο, οι συσκέψεις δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συσκέψεις στο πρωθυπουργικό επιτελείο αυτές τις ώρες είναι συνεχείς, καθώς αντιμετωπίζουν ως ενιαίο πολιτικό γεγονός τα παραπάνω, επιδιώκοντας να εισπράξουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη τόσο σε πολιτικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο.

Μεγάλη σημασία, επίσης, δίνουν στις ομιλίες που θα εκφωνήσει ο πρωθυπουργός από κοινού με τον πρόεδρο Μακρόν. Την Πέμπτη στην Πνύκα και την Παρασκευή το πρωί στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Χωρίς υποσχέσεις αυτή τη φορά

Σε ό,τι αφορά πάντως στην προετοιμασία για τη ΔΕΘ, το βάρος δίνεται στα της επιδιωκόμενης ανάπτυξης, με στόχο την έξοδο από το πρόγραμμα και την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018. Ενώ δεν αναμένονται μεγάλα λόγια σε επίπεδο εξαγγελιών, παρά μόνο κοινωνικές παροχές χωρίς κόστος, δεδομένων των ασφυκτικών δημοσιονομικών συνθηκών.

Συν τοις άλλοις, βρίσκεται προ των πυλών η έναρξη της τρίτης αξιολόγησης και ουδείς μπορεί να εφησυχάζει για τη στάση των δανειστών και δη του Ταμείου να ζητήσει την επίσπευση των μέτρων που ψηφίστηκαν για τη διετία 2019-2020.

«Συγκρούονται δύο πολιτικά σχέδια»

Τέλος, το στίγμα όσων αναμένεται να αναπτύξει ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στο Βελλίδειο δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος με συνέντευξή του αναφέρει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το ζήτημα που ανοίγεται είναι ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστεί κάποιος την κανονικότητα. με όρους αναδιανομής, κοινωνικού κράτους και προστασίας των εργασιακών σχέσεων ή προς όφελος της εγχώριας επιχειρηματικής ολιγαρχίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.