Π. Σκουρλέτης: «Δεν βλέπω εκλογές – Έχουμε μπει σε νέα φάση»

Π. Σκουρλέτης: «Δεν βλέπω εκλογές – Έχουμε μπει σε νέα φάση»

«Να αρχίσει να μετουσιώνεται σε πραγματικά μεγέθη αυτό το οποίο διαμορφώθηκε στο ψυχολογικό πεδίο μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Η προοπτική μιας νέας οικονομικής δυναμικής να γίνει πραγματικότητα, με νέες θέσεις εργασίας, νέες δουλειές και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτή πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης», δηλώνει ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του.

Αναφορικά με την γ’ αξιολόγηση, ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνει ότι η «σταθερή επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κλείσει το συντομότερο δυνατό με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», επισημαίνοντας ότι «κάτι τέτοιο όμως όπως γνωρίζετε καλά, δεν εξαρτάται μόνον από εμάς». Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι σε κάθε αξιολόγηση οι δανειστές μας έχουν συνηθίσει σε εκπλήξεις», όμως εκτιμά ότι «έχουμε μπει σε μια νέα φάση». «Έχουμε απτά αποτελέσματα, η ελληνική οικονομία αξιολογείται πιο θετικά, άρα δεν έχει καμία βάση η οποιαδήποτε απαίτηση για νέες αξιώσεις. Δεν βλέπω λοιπόν εκλογές», υπογραμμίζει.

«Δεν νομίζω πως η χώρα έχει γνωρίσει μεταπολιτευτικά πιο καθυστερημένη, και τελικώς πιο επιζήμια στάση από αυτήν της ΝΔ. Είναι ένα μείγμα ακροδεξιού διχαστικού λόγου με ακραίες νεοφιλελεύθερες, αντικοινωνικές και λαϊκίστικες κραυγές», αναφέρει για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Υποστηρίζει ότι «δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ παρά τις μεγάλες διάφορες σε αρκετά θέματα». Σχολιάζει ότι «δυστυχώς η κ. Γεννηματά είναι όμηρος ενός πολιτικού προσωπικού που έχει πάρει διαζύγιο από τα ιστορικά χαρακτηριστικά του χώρου που θέλει να εκπροσωπεί».

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι «η θέσπιση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ένα μέτρο που τυγχάνει μιας ευρύτερης αποδοχής από τον κόσμο αλλά κι από τους εμπλεκόμενους πιο ενεργά στην υπόθεση της αυτοδιοίκησης, ενώ απορρίπτει κατηγορηματικά τον χαρακτηρισμό του πολυνομοσχεδίου ως «κατάλογο ρουσφετολογικών διατάξεων», σχολιάζοντας ότι «πρόκειται περί γνωστών αντιπολιτευτικών κορόνων που κατέπεσαν μέσα από την ίδια τη συζήτηση στη Βουλή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.