Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης: Ασφαλής προορισμός η Αθήνα και ολόκληρη η Ελλάδα

Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης: Ασφαλής προορισμός η Αθήνα και ολόκληρη η Ελλάδα

Η Ελλάδα, και η Αθήνα ειδικότερα, κατατάσσονται στους πλέον ασφαλείς προορισμούς, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, στους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας στην οποία παραβρέθηκε χτες, αποδίδοντας το γεγονός αυτό, στο πλέγμα δράσεων που εφαρμόζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Αστυνομία.

Ο κ. Αναγνωστάκης χαρακτήρισε πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα που καταγράφονται από τις δράσεις της αστυνομίας και τόνισε ότι αυτό είναι καθοριστικής σημασίας στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας στον οικονομικό τομέα, καθώς η ασφάλεια συνδέεται αναπόσπαστα με την ανάπτυξη και κυρίως με την προοπτική του τουριστικού προϊόντος.

Η συνάντηση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της «Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας», με αντικείμενο την συζήτηση επί θεμάτων που απασχολούν το κέντρο και τις υπόλοιπες περιοχές της πρωτεύουσας, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την καλύτερη διευθέτησή τους.

Τον γενικό γραμματέα συνόδευαν ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, ταξίαρχος Δημήτριος Μουστακαλής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι υπηρεσιακοί παράγοντες παρουσίασαν το γενικό πλάνο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου, που εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας και αναφέρθηκαν στα ολοκληρωμένα προγράμματα αστυνόμευσης σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας ενώ προχώρησαν σε αποτίμηση των δράσεων.

Ο κ. Αναγνωστάκης προσκάλεσε τους παρισταμένους, στη συνάντηση που θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση και να διατυπωθούν ολοκληρωμένες απόψεις και προτάσεις.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν η πρόεδρος της «Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας» Μυρτώ Βρεττού, o γενικός γραμματέας της οργάνωσης, Ντίνος Ανδριανόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού, Γιώργος Τζιάλλας, καθώς και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Αθηνών Ανδρέας Βαρελάς και Νέλλη-Κανέλλα Παπαχελά.

Από πλευράς των υπόλοιπων φορέων συμμετείχαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ), Ευάγγελος Καφετζόπουλος, ο διευθυντής του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σωτήριος Αντωνίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού, Αλέξανδρος Βασιλικός, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γεώργιος Τσακίρης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, Στάθης Σκρέτας και ο Νικόλαος Κουγιουμτσής, οικονομικός επόπτης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.