Κ.Γαβρόγλου για τη διαδικασία εισαγωγής στα ΑΕΙ: «Μεγαλύτερο ρόλο το απολυτήριο»

Κ.Γαβρόγλου για τη διαδικασία εισαγωγής στα ΑΕΙ: «Μεγαλύτερο ρόλο το απολυτήριο»

Για ένα συνδυασμό εξετάσεων, όπου σιγά-σιγά ο ρόλος των κεντρικά οργανωμένων εξετάσεων θα εξασθενίσει και θα παίζει μεγαλύτερο ρόλο το απολυτήριο, έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας για τη διαδικασία εισαγωγής στα ΑΕΙ.

«Είναι σημαντικό για όσους είμαστε σε υπουργεία, να έχουμε επικοινωνία με τον κόσμο που δίνει την καθημερινή μάχη, γιατί ο στόχος μας είναι να συζητάμε τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, να παίρνουμε απόψεις και κριτικές γύρω από αυτές και να κάνουμε μία αποτίμηση της δουλειάς που έχει γίνει μέχρι τώρα» δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου από την Πάτρα, την οποία επισκέφτηκε για να συμμετάσχει σε σύσκεψη με στελέχη της τοπικής νομαρχιακής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις αλλαγές στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, όσον αφορά στον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Γαβρόγλου είπε πως «εμείς λέμε ότι αυτό θα γίνει με ένα συνδυασμό εξετάσεων, όπου σιγά-σιγά ο ρόλος των κεντρικά οργανωμένων εξετάσεων θα εξασθενίζει και θα παίζει μεγαλύτερο ρόλο το απολυτήριο». Διότι, όπως πρόσθεσε, «όταν κάνεις ενδοσχολικές εξετάσεις, όταν κάνεις εργασίες, όταν έχεις δυνατότητες να έχεις περισσότερες εξετάσεις υπέρ σου, δηλαδή μπόνους, αυτό το πράγμα θα έρθει σιγά-σιγά να αποδραματοποιεί την συνολικότερη κατάσταση».

Σχετικά με τον διάλογο για τις αλλαγές στο λύκειο, ο Κώστας Γαβρόγλου είπε ότι «θέλουμε ως το τέλος του χρόνου να ξέρουμε ποιες είναι οι προτάσεις των φορέων», προσθέτοντας πως «όλοι συμφωνούμε, ότι πρέπει να αναβαθμιστεί το λύκειο».

Όσον αφορά στην χρηματοδότηση των ΑΕΙ, είπε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα δοθούν 13 εκατομμύρια ευρώ, προσθέτοντας ότι για πρώτη φορά πέρυσι υπήρξε αύξηση της χρηματοδότησης – κάτι που όπως τόνισε, θα συνεχιστεί και φέτος.

Επίσης, ο Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η «πανεπιστημιοποίηση» των ΤΕΙ, αλλά να υπάρξει διερεύνηση συνεργασιών με τα ΑΕΙ, μέσω κοινών επιτροπών.

Τέλος, είπε ότι «όποια κενά υπάρχουν στα σχολεία, αυτά θα έχουν καλυφθεί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου», προσθέτοντας ότι «φέτος τα σχολεία άνοιξαν με πολύ λιγότερα κενά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.