Δ. Τζανακόπουλος: Θα έχουμε και φέτος δημοσιονομική υπεραπόδοση

Δ. Τζανακόπουλος: Θα έχουμε και φέτος δημοσιονομική υπεραπόδοση

Δεν υπάρχει ανησυχία για την επίτευξη των στόχων, διαβεβαιώνει με συνέντευξη του σε εφημερίδα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας μάλιστα ότι «με δεδομένη και την πέρα από κάθε προσδοκία πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ θα έχουμε εκ νέου δημοσιονομική υπεραπόδοση». Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος συμπληρώνει πως «προς το τέλος του έτους θα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα θα καταλήξουμε και στο ύψος του ποσού του κοινωνικού μερίσματος».

Ερωτηθείς για την πιθανότητα φοροελαφρύνσεων υπενθυμίζει πως η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει ρυθμίσεις φορολογικής ελάφρυσνης των χαμηλότερων εισοδημάτων αλλά και συγκεκριμένες φορολογικές ελαφρύνσεις στο πλαίσιο των αντιμέτρων. «Στόχος είναι η συνεισφορά όλων των πολιτών ανάλογα με την πραγματική τους φοροδοτική ικανότητα πράγμα που σημαίνει ότι είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε και τον αγώνα ενάντια στη μεγάλη φοροδιαφυγή» τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο υπουργός Επικρατείας αφήνει αιχμές για την κριτική της αντιπολίτευσης αναφορικά με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων τονίζοντας ότι η μόνη κυβέρνηση που πέτυχε σοβαρή μείωση, μια συγκεκριμένη και χειροπιαστή συμφωνία για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους είναι η σημερινή.

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών με αιχμή την αύξηση των ποσοστών και την είσοδο στη Βουλή του ακροδεξιού κόμματος, ο κ. Τζανακόπουλος απαντά πως «πρόκειται για μια εξέλιξη που είναι προφανώς ανησυχητική και θα έπρεπε επιτέλους να προβληματίσει και τις πολιτικές ελίτ στην Ευρώπη και την Γερμανία». Επίσης υπογραμμίζει πως αυτή η εξέλιξη σχετίζεται με τις πολιτικές απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και εν γένει με την ασκούμενη πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη.

Για την αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το Υπουργείο Οικονομικών ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος εκτιμά πως δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο η γερμανική Κυβέρνηση θα διαχειριστεί το ελληνικό ζήτημα.

«Ο κος Χρυσόγονος εδώ και τρία χρόνια διαφοροποιούνταν από την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με κάθε υπαρκτή ή ανύπαρκτη ευκαιρία», ήταν εξάλλου το σχόλιο του Δημήτρη Τζανακόπουλου για την απόφαση της Σοσιαλιστικής Τάσης να θέσει σε ψηφοφορία στα μέλη της την παραμονή της ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την υπόθεση του Πάνου Καμμένου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χρεώνει στη ΝΔ προσπάθεια στοχοποίησης του υπουργού Άμυνας και παράλληλα επισημάνει πως « η κυβέρνηση έχει την δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της βουλής».

Για την υπόθεση του ναυαγίου του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» , ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επαναλαμβάνει πως η θέση της κυβέρνησης δεν είναι η επικοινωνιακή διαχείριση αλλά το ουσιαστικό αποτέλεσμα, «αυτό που μένει τώρα είναι η απόδοση των ευθυνών για το ναυάγιο, η αυστηρότατη τιμωρία των υπαιτίων αλλά και μια μεγάλη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου» προσθέτει.

Για τις επενδύσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει πως παρατηρείται τεράστιο ενδιαφέρον από εγχώριους αλλά και ξένους επενδυτές και υπογραμμίζει πως κατά τη θητεία της κυβέρνησης ξεμπλόκαραν σχέδια ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ. Ειδικά για το Ελληνικό σημειώνει «κάνουμε το παν ώστε μια πολύπλοκη νομική και διοικητική υπόθεση να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην δημιουργηθούν ανυπέρβλητα εμπόδια στο μέλλον».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.