Ν.Σαντορινιός: «Η δουλειά που γίνεται στο Σαρωνικό είναι πολύ καλή»

Ν.Σαντορινιός: «Η δουλειά που γίνεται στο Σαρωνικό είναι πολύ καλή»

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός , μιλώντας σε δύο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις ανέφερε πως είναι ικανοποιημένος με τον καθαρισμό του Σαρωνικού και πως ολοκληρωθούν τον Νοέμβρη.

«Η δουλειά που γίνεται είναι πολύ καλή. Φαίνεται από τις τιμές των περιοχών στις οποίες έχουν τελειώσει οι εργασίες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νεκτάριος Σαντορινιός και τόνισε: «Χαρακτηριστική είναι η περιοχή του ίδιου του ΕΛΚΕΘΕ, όπου στις 10 Οκτώβρη είχε 110 μg/L και τώρα έχει 2,5 μg/L, ενώ το κέντρο υδροδοτείται πια κανονικά από τις ίδιες τις εγκαταστάσεις του, όταν την περίοδο της μόλυνσης είχαμε αναγκαστεί να εγκαταστήσουμε βυτίο νερού για να μην διακοπούν τα πειράματα. Είμαι σίγουρος, ότι μετά από μια βδομάδα, σε περιοχές όπως ο Άγιος Κοσμάς ή κάποια σημεία στη Γλυφάδα, που στην έκθεση αποτυπώνονται με τιμές όπως 60 μg/L επειδή γίνονταν εργασίες, θα έχουμε μικρότερη συγκέντρωση πετρελαιοειδών».

Αναφορικά με τη διαδικασία του καθαρισμού, ο υφυπουργός ναυτιλίας σημείωσε πως μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι περιοχές που αναφέρονται ως Αθηναϊκή Ριβιέρα, πλην της περιοχής του Αθλητικού Κέντρου του Αγ. Κοσμά, του Αγ. Αλεξάνδρου στο Ελληνικό και στις Καμπάνες στη Γλυφάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό σημαίνει ότι και εμείς, με τη σειρά μας, θα συνεχίσουμε την απόδοση των παραλιών στους Δήμους. Για τη Σαλαμίνα, η εκτίμησή μας είναι ότι οι εργασίες σε θάλασσα, ακτή και βυθό θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοέμβρη» παρατήρησε ο κ. Σαντορινιός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.