Β. Μαρινάκης: Απάντηση στην ανάρτηση Καρτερού –« Σε πολυεπίπεδο αδιέξοδο η κυβέρνηση της Αριστεράς» (φωτό)

Β. Μαρινάκης: Απάντηση στην ανάρτηση Καρτερού –« Σε πολυεπίπεδο αδιέξοδο η κυβέρνηση της Αριστεράς» (φωτό)

Άμεση ήταν η αντίδραση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στην ανάρτηση που πραγματοποίησε στο Facebook, ο υπεύθυνος στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός.

Αναλυτικά η απάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Με έκπληξη διάβασα το περιεχόμενο της ανάρτησης του επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θανάση Καρτερού. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να κατανοήσω τον στόχο της διαδικτυακής παρέμβασής του. Ωστόσο, καταλαβαίνω ότι ο λόγος που έκρινε σκόπιμο να παρέμβει σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση της Αριστεράς έχει να κάνει με το πολυεπίπεδο αδιέξοδο στο οποίο αυτή έχει περιέλθει, εξαιτίας των επιλογών (και των αμφιλεγόμενων σχέσεων) που έχει κάνει ο συγκυβερνήτης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Καμμένος.

Οι πάντες κατανοούν (ακόμη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η «συντροφιά» του κ. Καρτερού. Ωστόσο, τώρα, που ξεκίνησε και πολιτική καριέρα ο κ. Καρτερός, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια μεγάλη πρόκληση. Οφείλει -εφόσον το πιστεύει- το συντομότερο δυνατόν να πείσει τους σημερινούς ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου και τους λοιπούς υπουργούς ότι βρίσκονται στη θέση αυτή με λαϊκή εντολή και όχι με τη λογική του “καταληψία” που πιστεύει ότι όλοι τον καταδιώκουν. Αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο είναι ανάγκη να απολέσουν άπαντες το συντομότερο αυτό το σύνδρομο.

Ο κ. Καρτερός, αντί να γράφει ασκόπως στο facebook, ας επικεντρωθεί σε κάτι ουσιαστικό, που μπορεί να αποδειχθεί μακροπρόθεσμα ωφέλιμο και για την Αριστερά και για τον τόπο. Το ζητούμενο για τους Ελληνες πολίτες είναι να πάρουν πειστικές απαντήσεις για όσα αποκαλύπτονται σε σχέση με το σκάνδαλο της αγοραπωλησίας στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Και, το σημαντικότερο, να υπάρξει μέριμνα από τον πρωθυπουργό για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Τα τελευταία 43 χρόνια, ευτυχώς, απουσιάζουν από την ώριμη Δημοκρατία τα φαινόμενα των λογοκριτών. Οι πρακτικές αυτές ανήκουν σε άλλες εποχές, που τραυμάτισαν και τη χώρα και τη Δημοκρατία.

Εξαιτίας αυτού, ο Συνταγματικός νομοθέτης έχει μεριμνήσει να κατοχυρώσει τη δυνατότητα του δημοσιογράφου, του διευθυντή και του αρχισυντάκτη, να διατυπώνει χωρίς φόβο και εξαρτήσεις την άποψη και το σχόλιό του. Να μην έχει ούτε εντολοδόχους ούτε λογοκριτές. Να είστε σίγουρος, κ. Καρτερέ, και εσείς και οι σύντροφοί σας, ότι στο «Βήμα», «Τα Νέα» και στα διαδικτυακά τους Μέσα αυτό αποτελεί βασική και απαραβίαστη αρχή. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι αναγνώστες ανταποκρίνονται, επιλέγοντας για την ενημέρωσή τους τα έντυπα και τα διαδικτυακά Μέσα του Ομίλου.

Στη Μεταπολίτευση ο ρόλος των Μέσων Ενημέρωσης είναι διακριτός. Αποστολή τους είναι να βρίσκονται απέναντι στην εκάστοτε εξουσία και να ασκούν αξιόπιστα και χωρίς φόβο κριτική στους κυβερνώντες. Θέλω να πιστεύω ότι ο προερχόμενος από την κανονική και ασυμβίβαστη Αριστερά κ. Καρτερός, εξακολουθεί να υπερασπίζεται και ως εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα τις βασικές αρχές της ελευθερίας του Τύπου. Εκτός κι αν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα εντός του Μεγάρου Μαξίμου έχει προσβληθείκαι ο ίδιοςαπό τον “ιό των καταληψιών”».

Η ανάρτηση Καρτερού στο Facebook:

«Βλήμα-βλήμα και γωνιά-γωνιά

Black Monday!

Πανικός στο Μαξίμου!!

Ο Τσίπρας σε κλοιό!!!

Αιχμάλωτος ο πρωθυπουργός αναζητεί έξοδο διαφυγής!!!!

Αυτά και άλλα παρόμοια κοσμούν τα κυριακάτικα του Μητσοτάκη, τα περισσότερα ιδιοκτησίας Μαρινάκη, με αφορμή την αυριανή συζήτηση περί βλημάτων στη Βουλή.

Άντε πάλι η προπαγάνδα των βλημάτων, εν ολίγοις.

Αυτή τη φορά με πραγματικά βλήματα. Έστω ληγμένα.

Βλήμα-βλήμα και γωνιά-γωνιά παρελαύνουν οι επώνυμοι της ΝΔ σε μικρόφωνα και παράθυρα. Απειλητικοί: Θα σας εξαφανίσωμεν, όπως λέει στη γνωστή ταινία ο Μαυρογιαλούρος.

Όπως έκαναν με τα λεφτά της μητέρας Βαλαβάνη.

Με το σπίτι που άρπαξε ο Τσίπρας από αυτόχειρα χρεοφειλέτη.

Με τα πενήντα χιλιάρικα που εισέπρατταν καθημερινά ο Παππάς και ο Σπίρτζης στο πολιτικό τους γραφείο.

Με τις κομπίνες του Κατρούγκαλου ως υπουργού Εργασίας.

Με χίλια δυο άλλα.

Για να αποδείξουν ότι και οι σημερινοί είναι ίδιοι με τους χτεσινούς.

Παράπλευρες απώλειες είναι βέβαια η Οικονομία, η Δικαιοσύνη, η Εκκλησία, ο Στρατός.

Και τελικώς η Ελλάδα που την δυσφημίζουν ως χώρα και χώρο ανομίας, ασυδοσίας, αφασίας.

Αλλά μπροστά στον τελικό σκοπό, τα μέσα θα κοιτάξουν;

Μία είναι η ουσία. Και πάσχουν από πολιτική υπερμετρωπία όσοι δεν το βλέπουν:

Η Ελλάδα των παραδείσων, των Κροίσων, και των Παρθένων Νήσων, αφού μας έσυρε όλους στον βάλτο, κι αφού μάτωσαν εκατομμύρια άνθρωποι για να ξεκολλήσουμε απ’ αυτόν, πάλι προς το βάλτο (μας) τραβά.

Η στρατηγική του βάλτου και ο βάλτος της στρατηγικής, με υπογραφή Μητσοτάκη.

Σε βαλτική παραγωγή, βαλτική σκηνοθεσία, και με βαλτικές συνέργειες των ιπποπόταμων όλου του καλού κόσμου.

Για να τελειώνουν με τα βατράχια.

Σχόλιον ουδέν.

Ες αύριον τα ωραία. Στη Βουλή.

Βρεκεκέξ κουάξ-κουάξ….».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.