ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Έναρξης  του Διεθνούς Συνεδρίου του Ιδρύματος Όρους Σινά

Έναρξης  του Διεθνούς Συνεδρίου του Ιδρύματος Όρους Σινά

Την έκρηξη της έναρξης του Διεθνούς Συνεδρίου του Ιδρύματος Όρους Σινά με θέμα: «Η άλλη φωνή της ερήμου: Τα παλίμψηστα χειρόγραφα της Μονής Σινά, νέες τεχνολογίες ανάγνωσης, ανακάλυψη άγνωστων κειμένων, προοπτικές της έρευνας», πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης.

Συγκεκριμένα ο ίδιος δήλωσε τηη σημασία που έχει η Ιερά Μονή του Θεοβαδίστου Όρους Σινά, «εκκλησιαστικός θεσμός της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας», «τόπος θαυμαστός και σεβαστός για όλους, Χριστιανούς, Μουσουλμάνους, Ιουδαίους και μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO», προέταξε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στον χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα το βράδυ κηρύσσοντας την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου, «Η άλλη φωνή της ερήμου: Τα παλίμψηστα χειρόγραφα της Μονής Σινά, νέες τεχνολογίες ανάγνωσης, ανακάλυψη άγνωστων κειμένων, προοπτικές της έρευνας», που πραγματοποιείται στο υπουργείο Εξωτερικών υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

“Εργαζόμαστε ώστε η ανάπτυξη του διαθρησκειακού διαλόγου να συμβάλει στην καλλιέργεια σχέσεων με βάση το σεβασμό και την ανεκτικότητα” υπογράμμισε ο κ. Αμανατίδης επισημαίνοντας ότι η Μονή Σινά “είναι ζωτικό σημείο αναφοράς της παγκόσμιας πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο η ανθρωπότητα πρέπει να διαφυλάξει με κάθε τρόπο, ιδιαίτερα τώρα, μετά την ειδεχθή επίθεση στο τέμενος αλ Ράουνταχ, στην επαρχία του Βορείου Σινά”. Αναφέρθηκε επίσης στις αδιατάρακτες και εποικοδομητικές σχέσεις μας με την Αίγυπτο, επανέλαβε ότι η Ελλάδα “καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία, από όπου και αν προέρχεται και εξέφρασε την αλληλεγγύη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει ακλόνητα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες, όπου αυτές απειλούνται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υφυπουργός Εξωτερικών στον χαιρετισμό του μίλησε για την ιστορία της Μονής Σινά, την αδιατάραχτη συνέχεια της 17 αιώνων- από το καθεστώς προστασίας που την έθεσε ο Μωάμεθ μέ ειδικό προσπατευτικό έγγραφο το οποίο διαμόρφωσε ένα πλαίσιο ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή, μέχρι την ευλάβεια Ανατολής και Δύσης, προς την πολιούχο της Αγία Αικατερίνη, τα λείψανα της οποίας μεταφέρθηκαν εκεί- που την κατέστησαν εμβληματικό προσκυνηματικό πόλο, ανά τους αιώνες, τονίζοντας ότι η αδιατάρακτη αυτή συνέχεια είναι αδιαπραγμάτευτη. Συνέχεια η οποία είχε ως αποτέλεσμα να διασωθούν μοναδικοί πνευματικοί και πολιτιστικοί θησαυροί μέχρι σήμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.