Στ. Κοντονής: «Βρεθήκαμε γι’ άλλη μία φορά θεατές στη γελοιοποίηση της ΝΔ»

Στ. Κοντονής: «Βρεθήκαμε γι’ άλλη μία φορά θεατές στη γελοιοποίηση της ΝΔ»

«Βρεθήκαμε γι άλλη μία φορά μπροστά στο ίδιο έργο θεατές, στη γελοιοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, για τη συζήτηση στη Βουλή της επερώτησης βουλευτών της ΝΔ, σχετικά με την υπόθεση της πώλησης βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία.

«Χθες αποδείχθηκε ότι όλα αυτά που έλεγαν επί 15 ημέρες -στην κυριολεξία συρόμενοι πίσω από συμφέροντα μεγαλοεκδοτών και συγκροτημάτων Τύπου και επιχειρηματιών- ήταν στη σφαίρα της φαντασίας, μυθεύματα» είπε ο κ. Κοντονής και διερωτήθηκε «Ποιο είναι το σκάνδαλο; Ότι η Ελλάδα, επιτέλους, αντί να καταστρέφει πλεονάζον και άχρηστο για την ίδια στρατιωτικό υλικό, το προωθεί σε χώρες οι οποίες ενδιαφέρονται να το αγοράσουν και με αυτόν τον τρόπο εισπράττονται έσοδα υπέρ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπέρ του κρατικού προϋπολογισμού;».

Ερωτηθείς, εάν υφίσταται ηθική διάσταση στην πώληση όπλων σε μία χώρα, που έχει ανοιχτά πολεμικά μέτωπα, ο υπουργός διευκρίνισε: «Δεν το ξέρουμε εμείς για ποιον λόγο χρησιμοποιεί μια χώρα τα όπλα και τα οπλικά συστήματα. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να λειτουργούμε ως κυβέρνηση, υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

Σε ό,τι αφορά τον φερόμενο ως μεσάζοντα στη διακρατική συμφωνία, ο κ. Κοντονής επισήμανε: «Ο μεσάζων ήταν μεσάζων εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου, ή ήταν ένας εντεταλμένος του κράτους της Σαουδικής Αραβίας; Αν το κράτος, το οποίο έρχεται σε συνεννόηση με το ελληνικό Δημόσιο θέλει να ορίσει ένα τρίτο πρόσωπο -στη συγκεκριμένη περίπτωση Έλληνα υπήκοο, γιατί προφανώς έτσι θεωρεί ότι εξυπηρετείται καλύτερα το συμφέρον του- αυτό αφορά το ίδιο, δεν αφορά το ελληνικό κράτος. Το ελληνικό κράτος λειτούργησε μέσω των υπηρεσιών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που είναι στρατιωτικές υπηρεσίες. Δεν υπάρχει κανένα θέμα μεσάζοντα για το ελληνικό κράτος». Πρόσθεσε, δε, πως «αποδείχθηκε ότι όλη η φασαρία την οποία έκανε η ΝΔ, ήταν για έναν άλλον μεσάζοντα, το όνομα του οποίου μνημόνευσε ο πρωθυπουργός από του βήματος της Βουλής και ο οποίος επρόκειτο να έλθει, για να διαπραγματευτεί σε χαμηλότερη τιμή την πώληση των οπλικών συστημάτων και των πυρομαχικών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.