ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γαυρόγλου: «Δεν θα χάσει κανείς τη δουλεία του από την ενοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων»

Γαυρόγλου: «Δεν θα χάσει κανείς τη δουλεία του από την ενοποίηση  του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων»

Στην ενοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και τα τμήματα των πανεπιστημιακών σπουδών που θα λειτουργήσουν στα νησιά του Ιονίου, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της θεματικής Συνεδρίας με θέμα τις «πολιτικές για την Παιδεία και τον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διεξάγεται στην Κέρκυρα, για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ο υπουργός Παιδείας, κατά την ομιλία του, διαβεβαίωσε ακόμη μία φορά , ότι από τη συνένωση που θα προκύψει των Ανώτατων Ιδρυμάτων, δεν θα υπάρξει καμία περίπτωση απόλυσης διδακτικού προσωπικού, αλλά και υπονόμευσης επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητών και των πτυχίων που έχουν παρθεί μέχρι τώρα. «Δεν θα χάσει κανείς τη δουλεία του» είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερη και «ωφέλιμη» όπως τη χαρακτήρισε για τον τόπο, ενοποίηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Το πόρισμα της επιτροπής αναφέρει ότι επεκτείνεται το πανεπιστήμιο σε όλα τα Ιόνια νησιά. Αυτό έχει τη συμβολική του, αλλά και επί της ουσίας σημασία του . Οποιοσδήποτε θεσμός βρήκε καταφύγιο μέσα στο Πανεπιστήμιο , αυτός ο θεσμός επιβίωσε. Το γεγονός ότι επεκτείνεται το πανεπιστήμιο, είναι ένα νέο μοντέλο διοίκησης με πολύ ενδιαφέρουσες προκλήσεις. Σημασία έχει επίσης να δούμε πως θα αναβαθμίσουμε διάφορα τμήματα και πως τις λειτουργίες αυτές θα μπορέσουμε να τις ενσωματώσουμε» είπε ο κ Γαβρόγλου.

Αναφερόμενος σε κάθε νησί του Ιονίου, στην τοποθέτησή του ο υπουργός Παιδείας, είπε αναλυτικά για τα νέα τμήματα που αναμένεται να δημιουργηθούν μετά την επικείμενη συνένωση των ιδρυμάτων.

Αναλυτικά στο σχεδιασμό του υπουργείο προβλέπεται, όπως είπε ο υπουργός, για την Κέρκυρα να ιδρυθεί ένα νέο τμήμα τουρισμού, και η επιλογή της Κέρκυρας όπως επεξήγησε είναι λόγω της διαεπιστημονικότητας που θα προσφέρει.

Στη Λευκάδα τόνισε ότι υπάρχουν δύο προοπτικές την ίδρυση κέντρων διετών σπουδών και παράλληλα την ίδρυση ενός ερευνητικού ινστιτούτου, ενώ άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο δημιουργίας σχολής ναυτιλιακών σπουδών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρώτον η Λευκάδα να γίνει το κέντρο των διετών σπουδών. Δεύτερον η Λευκάδα ως γνωστό έχει μία παράδοση ιστορικών, άρα μπορούμε να κάνουμε στη Λευκάδα ένα ερευνητικό ινστιτούτο που θα συνεργάζεται και με το τμήμα ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, τρίτον μετά τη συνάντηση που είχα με το δήμαρχο Λευκάδας, ο δήμαρχος μας παρέδωσε μία μελέτη που έγινε από το πανεπιστήμιο Πειραιά για τη δυνατότητα ίδρυσης ενός τμήματος ναυτιλιακών σπουδών και θέλω να χαιρετήσω αυτήν την πρωτοβουλία του δημάρχου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.