Δ. Παπαδημητρίου: Δεν πρέπει να αφήσουμε εμπόδια στην επιτάχυνση της οικονομικής πορείας

Δ. Παπαδημητρίου: Δεν πρέπει να αφήσουμε εμπόδια στην επιτάχυνση της οικονομικής πορείας

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 σχολίασε ότι «η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή για την οικονομική της ανάταξη. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε τις σειρήνες των μικροσυμφερόντων να σταθούν εμπόδιο στη επιτάχυνση της οικονομικής της πορείας. Καθήκον μας είναι να κρατήσουμε σταθερά το τιμόνι». Αυτό υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι κοινωνική σταθερότητα και εθνική συνεννόηση για να πετύχουμε το στοίχημα της ανάπτυξης κυρίως για τις επόμενες γενιές».

Όπως είπε ο κ. Παπαδημητρίου, «μετά από μια 10ετία, το 2017 θα είναι το πρώτο έτος στο οποίο θα καταγραφεί θετικός ρυθμός ανάπτυξης και δείχνει ότι η Ελλάδα εξέρχεται από το τούνελ της κρίσης όπως το καταδεικνύουν και οι δείκτες και τα στοιχεία», συμπληρώνοντας ότι «τόσο οι διεθνείς παράγοντες όσο και οι ευρωπαϊκοί μιλάνε για θετική πορεία της οικονομίας και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει».

Χαρακτήρισε απολύτως εφικτή την οικονομική μεγέθυνση κατά 2,5%, επισημαίνοντας ότι η ελληνική οικονομία έχει αναπτύξει δυναμική και θα πετύχει όλες τις προβλέψεις, ενώ εκτίμησε ότι οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης που καταγράφηκαν το 2017 αναμένεται να συνεχιστούν και μέσα στο 2018. Έμφαση έδωσε στα στοιχεία του Οκτωβρίου της ΕΛΣΤΑΤ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,3% ενώ οι δείκτες επιχειρηματικής εμπιστοσύνης άγγιξαν τα μεγαλύτερο ποσοστό των τελευταίων 30 ετών, φτάνοντας στο 106%.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είναι 2η κατά σειρά στον τομέα των επενδύσεων ανάλογα με το ΑΕΠ. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις το πρώτο 9μηνο του 2017 αυξήθηκαν θεαματικά κατά 69%. Η αύξηση των άμεσων επενδύσεων σηματοδοτεί ότι ανακτήθηκε η εμπιστοσύνη των επενδυτών για τη χώρα, προχωρούν, και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συνεχιστεί και του χρόνου αν μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, ενώ σημείωσε ότι η υπουργική επιτροπή έχει εγκρίνει τρεις στρατηγικές επενδύσεις ενώ ταυτόχρονα έχουν ξεμπλοκάρει επενδυτικά σχέδια ύψους 688 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Παπαδημητρίου, μίλησε ακόμα για ελληνικές επιχειρήσεις που εισήλθαν σε φάση εξωστρέφειας, καθώς και για μεγάλα περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν με το νέο έτος μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, που έκανε λόγο για αναπτυξιακό νόμο που έμεινε ανενεργός, αντέτεινε ότι περισσότερα από 700 επενδυτικά σχέδια ύψους 2 δισ. έχουν υποβληθεί, και αφορούν βιομηχανία. μεταποίηση και αγροτοδιατροφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας ο κ. Παπαδημητρίου, ανέφερε ότι την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, θα μπει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν η τελευταία χώρα που δεν διάθετε και η κυβέρνηση κατάφερε να το επιτύχει μετά από διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.