ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Σκοπιανό: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αλ. Τσίπρα με Κ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου μετά από 45΄ – Δεν έγιναν δηλώσεις (upd)

Σκοπιανό: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αλ. Τσίπρα με Κ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου μετά από 45΄ – Δεν έγιναν δηλώσεις (upd)

[Ανανέωση 10:31] Πριν από λίγη ώρα και συγκεκριμένα στις 10:25, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου για την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η συζήτηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ κράτησε 45 λεπτά, καθώς ο τελευταίος έφτασε στο Μαξίμου στις 10:25 και αποχώρησε στις 11:10.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις του κ. Τσίπρα με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς σήμερα, στον απόηχο της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.

Ο κ. Μητσοτάκης προσήλθε και αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις, κάτι που αναμένεται να κάνει από το γραφείο του στη Βουλή σε λίγη ώρα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ΕΡΤ που συνήθως καλύπτει με κάμερα τις συναντήσεις αυτές από το εσωτερικό του Μαξίμου, δεν έδειξε εικόνα από την συνάντηση των δύο ανδρών.


Στον απόηχο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, στο Νταβός της Ελβετίας, για την ονομασία της γείτονος χώρας θα υπάρξει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου κατ΄ ιδίαν ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τις τελευταίες εξελίξεις.

Την Παρασκευή ενημέρωσε τον κυβερνητικό εταίρο και πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο και συγκάλεσε μίνι υπουργικό συμβούλιο, ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε τον Προκόπη Παυλόπουλο και σήμερα θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη.

«Είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση», ήταν η πρώτη αντίδραση της ΝΔ αναφορικά με τις συναντήσεις που ζήτησε ο πρωθυπουργός, ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΔ θα προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10:30.

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Μεγάρου Μαξίμου, πριν από τη συνάντηση. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επικοινωνία που είχε με τον κ. Τσίπρα, ζήτησε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της απάντησε «θα το δούμε εν ευθέτω χρόνω». Κυβερνητικός αξιωματούχος την κατηγόρησε για «ανακριβείς διαρροές υποτιθέμενων διαλόγων» με τον πρωθυπουργό και από το περιβάλλον της κ. Γεννηματά απάντησαν «Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα το ποιος λέει ψέματα σε αυτόν τον τόπο είναι πια γνωστό».

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του κ. Τσίπρα:

10:30 συνάντηση με το πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη

12:30 συνάντηση με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά

13:30 συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

15:00 συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

17:30 συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Παυλόπουλος: «Να εξαλείψει η ΠΓΔΜ τον αλυτρωτισμό» -Τσίπρας: «Γίνονται βήματα»

Την Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε για περίπου 1,5 ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και κυρίως το Σκοπιανό και την Αλβανία.

Στις 18:30 εισήλθε ο πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο και αποχώρησε χαμογελαστός δίχως να κάνει δηλώσεις στις 19:50.

Στον διάλογο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο πρωθυπουργός σχολίασε αρχικά τον καιρό στην Αθήνα και στο Νταβός, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε τη πεποίθηση ότι στο μεν θέμα της Αλβανίας έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, στο δε θέμα των Σκοπίων, δεν είμαστε στο ίδιο σημείο, αλλά γίνονται προσπάθειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επεσήμανε εξάλλου ότι επιδιώκει εθνική γραμμή χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι τα Σκόπια πρέπει να απαλείψουν τις αλυτρωτικές πτυχές στο Σύνταγμά τους, σημειώνοντας ότι ο αλυτρωτισμός δεν είναι ανεκτός από την ΕΕ όχι μόνο από την Ελλάδα. Και συνέστησε αρραγή ενότητα στα εθνικά θέματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.