Α.Τσίπρας προς Άγκυρα από την Μεγίστη: «Μην παίζετε μαζί μας – Δεν φοβόμαστε κανέναν και είμαστε αποφασισμένοι»

Α.Τσίπρας προς Άγκυρα από την Μεγίστη: «Μην παίζετε μαζί μας – Δεν φοβόμαστε κανέναν και είμαστε αποφασισμένοι»

Αυστηρό μήνυμα με αποδέκτη την Άγκυρα έστειλε πριν από λίγο από το Καστελόριζο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δηλώνοτας πως «η Ελλάδα δεν φοβάται κανέναν και είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τις αξίες της και ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει μαζί της»

Η επιλογή του ακριτικού νησιού για να σταλεί το μήνυμα αυτό προς την Άγκυρα μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης τίθεται υπό αμφισβήτηση από την Τουρκία επειδή εξαιτίας του κόβεται η τουρκική ΑΟΖ και ταυτόχρονα ενώνονται η ελληνική με την κυπριακή.

Είπε ο πρωθπουργός για το νησί ότι «μπορεί να βρίσκεται πολλά μίλια μακριά από την πρωτεύουσα, όμως εδώ είναι που χτυπά δυνατά η καρδιά της πατρίδας μας».

«Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν φοβάται κανέναν. Μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Δεν απειλούμε κανέναν γιατί επιδιώκουμε την αλληλοσυνεργασία. Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή. Έχουμε εμπιστοσύνη στους άντρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων», τόνισε στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία.

«Κάθε πράξη ενίσχυσης του τόπου σας εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σκοπό υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων. Είστε το παράδειγμα καλής συνεργασίας με την απέναντι πλευρά αλλά πολλές φορές οι πολιτικές ηγεσίες δεν ακολουθούν τις συνήθειες των ανθρώπων» επεσήμανε.

Όπως είπε «η επιθετικότητα και η προκλητικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος» και υπογράμμισε πολλές φορές ότι υπάρχει «αποφασιστικότητα» στην Ελλάδα.

«Με την Ελλάδα δεν μπορεί να παίζει κανείς, έχει αξίες και θα τις υπερασπιστεί» είπε.

«Βρίσκομαι σε έναν τόπο που τα τελευταία χρόνια ατυχώς ταυτίστηκε με την έναρξη μιας σκληρής περιόδου για την Ελλάδα, της εισόδου της πατρίδας μας ίσως στη δυσκολότερη εποχή από τη Μεταπολίτευση και μετά», είπε ο Πρωθυπουργός από το Καστελόριζο.

«Σχεδόν 8 χρόνια από εκείνη τη μέρα, φτάνουμε στο τέλος αυτής της δύσκολης εποχής. Αφήνουμε πίσω τις μεγάλες δυσκολίες και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την καθαρή έξοδο -καθαρή όπως ο ουρανός του Καστελόριζου- από μια εποχή μνημονίων» επεσήμανε.

«Βασικό για να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας, είναι να στηρίξουμε τς υποδομές. Δεν έχω έρθει εδώ για επικοινωνιακούς λόγους, για να κλέψω από την ομορφιά του τόπου σας και να φτιασιδώσω σχέδια, αλλά για να δώσω κάτι ουσιαστικό σε εσάς που ζείτε εδώ» είπε.

«Η επιθετικότητα και η προκλητικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε ένδειξη καλής θέλησης ότι «ο Τούρκος πρωθυπουργός πήρε να συλληπηθεί για μια άτυχη στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Μιλώντας για την απώλεια του Σμηναγού Μπαλταδώρου την περασμένη Πεμπτη όταν το Mirage-2005 στο οποίο επέβαινε συνετρίβη ανοιχτά της Σκύρου ο πρωθυπουργός είπε ότι «είχαμε την ατυχία να χάσουμε έναν από τους καλύτερους πιλότους τον Σμηναγό Μπαλταδώρο». «Ήταν μια κίνηση καλής θέλησης, όχι τα προκλητικά διαγγέλματα» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο τηλεφώνημα που του έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός για να τον συλλυπηθεί.

«Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι μήνυμα συνεργασίας και αποφασιστικότητας και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.