Με χιουμοριστική διάθεση σχολίασε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την υπουργική απόφαση για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία της χώρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Γαβρόγλου είπε για την επίμαχη απόφαση ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας το κάνει επίτηδες για να μην βαριόμαστε», αποδίδοντας τις απανωτές αποφάσεις του ΣτΕ όσον αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών στο ενδιαφέρον του Συμβουλίου να κρατάει πάντα σε εγρήγορση την κυβέρνηση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο η απόφαση δεν έχει καμία επίπτωση στα μαθήματα αυτής της χρονιάς σημειώνοντας ότι η νέα απόφαση είναι πανομοιότυπη με την προηγούμενη και ότι, επειδή αφορά σε παλαιότερη Υπουργική Απόφαση, του Νίκου Φίλη. «Η ευθύνη για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών είναι της Πολιτείας» συμπλήρωσε ο υπουργός Παιδείας, τονίζοντας ότι θα πρέπει, ζητήματα όπως αυτό της διδασκαλίας των θρησκευτικών, να αφεθούν να τα χειρίζεται συντεταγμένα η Πολιτεία με τους θεσμούς της.

«Είμαστε σε συνεχή συζήτηση με την Εκκλησία, με άλλες θρησκείες, και με την κοινωνία. Κάνουμε μία προσπάθεια να βρεθεί μία ισορροπία, ώστε να γίνει ένα σύγχρονο μάθημα, ένα μάθημα που θα παιδιά θα το παίρνουν στα σοβαρά» είπε ο κ. Γαβρόγλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ