Στην Ιθάκη ο Αλέξης Τσίπρας- Μαγνητοσκοπημένο το διάγγελμα για την «έξοδο» από τα Μνημόνια

Στην Ιθάκη ο Αλέξης Τσίπρας- Μαγνητοσκοπημένο το διάγγελμα για την «έξοδο» από τα Μνημόνια

11.42 Για το τέλος μίας «σύγχρονης Οδύσσειας» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε στο δημαρχείο της Ιθάκης, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού, Διονύση Στανίτσα…

«Είχα επισκεφθεί ως φοιτητής την Ιθάκη με ένα μηχανάκι και μια σκηνή», θυμήθηκε ο πρωθυπουργός – Είπε απευθυνόμενος στον δήμαρχο ότι το διάγγελμα θα γίνει αφορμή να γίνει ένα “θετικό viral” για να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο το νησί…


10:40 Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό ο Αλέξης Τσίπρας όπου θα είναι μαγνητοσκοπημένο και όχι σε ζωντανή σύνδεση όπως όλοι αναμέναμε.

Νωρίτερα στις 10.00 προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της Ανωγής το ελικόπτερο που τον μετέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό σάιτ Ithaka news ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Διονύση Στανίτσα στο Δημαρχείο, θα περιοδεύσει στη πόλη, θα συναντηθεί με φίλους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο ΜΕΝΤΩΡ, το οποίο θα του παραθέσει ο Δήμαρχος Ιθάκης.

Για το τόπο του διαγγέλματος δεν έχει ακόμη καθορισθεί, πάντως μέσα στις επιλογές είναι η νησίδα Λαζαρέτο και η περιοχή του Κάστρο – ώστε και στις δύο περιπτώσεις να υπάρχει ως φόντο το λιμάνι της Ιθάκης.

Ο συμβολισμός στην επιλογή της Ιθάκης είναι ξεκάθαρος. Η Ελλάδα, μετά από οδύσσεια οκτώ ετών, έφτασε στην «Ιθάκη» της, την έξοδο από τα προγράμματα διάσωσης, σύμφωνα με το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Η επίσημη επιβεβαίωση από το Μέγαρο Μαξίμου εστάλη το πρωί της Τρίτης, με μια λιτή ανακοίνωση: «Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη 21 Αυγούστου, στην Ιθάκη, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη».

Δήμαρχος Ιθάκης: Ειδοποιήθηκα σήμερα το πρωί

Νωρίς το πρωί ειδοποιήθηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης, για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νησί, όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Ειδοποιήθηκα πριν από ένα τέταρτο ότι θα έρθει ο Πρωθυπουργός στην Ιθάκη για να κάνει το διάγγελμα» δήλωσε ο Διονύσης Στανίτσας.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «δεν μας έχουν δώσει ούτε την ώρα άφιξης, ούτε την ώρα του διαγγέλματος ενώ δεν έχουν ενημερώσει και για τον τόπο που θα γίνει το διάγγελμα.

«Αυτό που μου είπαν είναι ότι θα έχει συνάντηση στο Δήμο μαζί μου και με κάποιους δημοτικούς συμβούλους», σημείωσε ο κ. Στανίτσας.


Σήμερα, Τρίτη 21 Αυγούστου είναι η μέρα που ολοκληρώνεται τυπικά και το τρίτο μνημόνιο μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της και ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει διάγγελμα γι’ αυτό το λόγο από την Ιθάκη.

Το Μαξίμου αναφέρει σε λιτή ανακοίνωση: «Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη 21 Αυγούστου, στην Ιθάκη, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη».

Το διάγγελμα είναι ο πρώτος γύρος της αντεπίθεσης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έρχεται ανασχηματισμός, ΔΕΘ και συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η Ιθάκη επιλέχτηκε από το Μαξίμου διότι συμβολίζει την «Οδύσσεια» που ολοκληρώνεται.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει με αισιοδοξία για τη μεταμνημονιακή εποχή τονίζοντας ότι η Ελλάδα πλέον κράτα την τύχη στα χέρια της αλλά θα υπενθυμίσει πως χρειάζεται σύνεση και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Βέβαια οι δεσμεύσεις που έχει υπογράψει μέχρι το 2060 και ειδικότερα τα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία έχουν πετύχει μόνο πετρελαιοπαραγωγικές χώρες του Κόλπου σε συνδυασμό με την εποπτεία αφήνουν λίγα περιθώρια για οτιδήποτε άλλο εκτός από λιτότητα για τις επόμενες δεκαετίες.

Επιπλέον με το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων να κινείται στο 4% η έξοδος στις αγορές αυτή τη στιγμή είναι απίθανη.

Με λίγα λόγια αυτό που «γιορτάζει» σήμερα η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία τυπικότητα καθώς τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν πως ο Γολγοθάς βρίσκεται ακόμα μπροστά μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.