ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Την αναστολή της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης ζητούν οι δικηγόροι από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Την αναστολή της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης ζητούν οι δικηγόροι από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Την άμεση τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, με το οποίο άναψε το πράσινο φως για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση στις ιδιωτικές διαφορές, ζητά από τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης η συντονιστική επιτροπή των δικηγόρων.

Δηλαδή, για το υποχρεωτικό «πέρασμα» από το τραπέζι του διαλόγου με την βοήθεια των διαμεσολαβητών, και μόνο εάν δεν βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση, να προσφεύγουν τα δύο μέρη στη δικαιοσύνη. Η διάταξη είχε θεσπιστεί για μία σειρά ιδιωτικών διαφορών, όπως οικογενειακές, οροφοδιαμερίσματα, ιατρικές αμέλειες κλπ.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους ωστόσο, η πρόσφατη απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου η οποία έκρινε αντισυνταγματική την επίμαχη διάταξη, δένει τα χέρια των δικαστών που θα κληθούν να εφαρμόσουν την επίμαχη διάταξη νόμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ενόψει των θεμάτων που ανακύπτουν από την άνω απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, προτείνεται η αναστολή ισχύος της υποχρεωτικής εφαρμογής της διαμεσολάβησης, προκειμένου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για ουσιαστική διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς» σημειώνουν οι δικηγόροι, ζητώντας την αναστολή του μέτρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.