Κοτζιάς: «Το όνειρό μου είναι ελεύθερη ενωμένη Κύπρος»

Κοτζιάς: «Το όνειρό μου είναι ελεύθερη ενωμένη Κύπρος»

Δηλώσεις Ν.Κοτζιά για Κύπρο.

«Έχουμε συμφωνήσει από το κοινό ταξίδι που κάναμε στη Μέση Ανατολή να συγκροτήσουμε μια Γραμματεία των τριμερών σχηματισμών, ασφαλώς με έδρα την Κύπρο, κάτι που θα ενδυναμώσει τον γεωπολιτικό της ρόλο» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Είμαι πάρα πολύ ευτυχής που πλέον πάρα πολλές δυνάμεις, και ισχυρές, στον κόσμο αντιμετωπίζουν την Κύπρο όχι ως ένα πρόβλημα του ΟΗΕ, αλλά κυρίως ως μια χώρα με μεγάλη γεωστρατηγική και γεωπολιτική σημασία. Και ξέρετε μένα το όνειρό μου είναι ελεύθερη ενωμένη Κύπρος».

Ερωτηθείς για τη σύντομη συνεύρεση που είχε σήμερα, στον χώρο των Ηνωμένων Εθνών, με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι ο Τούρκος υπουργός συζητούσε με τον Ιάπωνα υπουργό και όταν ο ίδιος ολοκλήρωσε τη συνάντηση με τον Αζέρο υπουργό Εξωτερικών αντάμωσαν.

«Πήγα και τον χαιρέτησα και είπα πως αύριο πρέπει να έχουμε καλή διάθεση για να συζητήσουμε τα δύσκολα για αυτόν (θέματα). Διότι για εμάς είναι απλά: ελεύθερη ενιαία Κύπρος», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.

Η ανταλλαγή απόψεων και ο συντονισμός μας είναι συνεχείς και η προσέγγιση μας απόλυτα ταυτισμένη, είπε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά.

Υπενθυμίζοντας τη συνάντηση στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, όπως και τη συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός σήμερα (Τρίτη) με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και την τριμερή συνάντηση του κ. Κοτζιά με τους ομολόγους του της Βρετανίας και της Τουρκίας, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι οι θέσεις που εκφράζονται είναι κοινές «και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιθυμία μας είτε για επανάληψη των συνομιλιών, είτε για επίλυση του κυπριακού. Κι αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις».

Σε σχέση με το περιεχόμενο της συνομιλίας τους, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε συζητήθηκαν οι δράσεις των δύο χωρών στην ανατολική Μεσόγειο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι πολύ σημαντικό ότι οι τριμερείς σχηματισμοί που έχουν δημιουργηθεί προκαλούν ενδιαφέρον τόσο από πλευράς κρατών μελών της ΕΕ, αλλά και άλλων κρατών της περιοχής και μέσα σε αυτό το πλαίσιο την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα θα έχουμε την πρώτη τριμερή συνάντηση με χώρα από τον Κόλπο, από το Μπαχρέιν. Το θεωρούμε ως ιδιαίτερα σημαντικό, και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες τέτοιου είδους συναντήσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.