ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Τέρενς Κουίκ διαψεύδει τον πρόεδρό του Πάνο Καμμμένο: «Δεν υπάρχει plan Β για το Σκοπιανό»

Ο Τέρενς Κουίκ διαψεύδει τον πρόεδρό του Πάνο Καμμμένο: «Δεν υπάρχει plan Β για το Σκοπιανό»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει «σχέδιο Β» σαν αυτό που περιέγραψε ο πρόεδρος του κόμματός του, Πάνος Καμμένος στους συνομιλητές του στις ΗΠΑ και ότι ποτέ δεν συζητήθηκε εντός ΑΝΕΛ σενάριο για να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής, που πιθανώς να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.

Πρόκειται για πρωτοφανούς «έκθεσης» ενός προέδρου κόμματος από ένα απλό στέλεχος (στο οποίο κόμμα, τους ΑΝΕΛ και στον Π.Καμμένο προσωπικά οφείλει ο Τ.Κουίκ την επανειλημμένη υπουργοποίησή του)!

Οι δηλώσεις του κ. Κουίκ έγιναν στον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο», ενω πρόσθεσε οτι ο ίδιος ήταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας από το 1992 (σ.σ.: δεν μας το είχε πει, απλά το κρατούσε για τον εαυτό του).

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με το περιεχόμενο των δηλώσεων του Πάνου Καμμένου για «σχέδιο Β΄» στο Μακεδονικό, ο κ. Κουίκ είπε ότι «το υπουργείο Εξωτερικών μέσω του αναπληρωτή υπουργού Γ. Κατρούγκαλου έδωσε απάντηση, εκεί μπορώ να σταματήσω».

«Είναι σαφές από την ελληνική πλευρά ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος για την ΠΓΔΜ, κυρίως με το ΝΑΤΟ αλλά και με την ΕΕ, εάν δεν λυθεί το ονοματολογικό», υπογράμμισε.

«Προσωπικά, θέλω να σταθώ με πολλή ευλάβεια στην συμφωνία, ότι μέχρι τον Μάρτιο αυτό το θέμα δεν το αγγίζουμε, εγώ θα την τιμήσω…»

Θύμισε επίσης ότι ίδιος ήταν «από τους δημοσιογράφους που από το 1992, 1993 υποστήριζαν την θέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την σύνθετη ονομασία, απέναντι στις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά».

Τώρα τι σχέση έχει η σύνθετη ονομασία με την αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας και «μακεδονικής» εθνότητας στο αλβανοσλαβικό μόρφωμα που κατοικεί στα Σκόπια, δεν μας το εξήγησε ο Τ.Κουίκ

Εξάλλου, σχολιάζοντας δήλωση του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ κ. Τοσουνίδη περί ανοιχτού ενδεχομένου οι ΑΝΕΛ να συζητήσουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, εάν η ΝΔ δεσμευτεί να μην παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία, ο κ. Κουίκ είπε ότι «τέτοια θέση δεν έχω ακούσει μέσα στα όργανα του κόμματος, ή να την εκφράζει προσωπικά ο πρόεδρος κ. Καμμένος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά συνέπεια, ο κ. Τοσουνίδης «πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν είναι δική του θέση, αν την υπαγόρευσε κάποιος που δεν ξέρουμε … θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός. Εγώ, οφείλω να το πω, δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν να κάνει «γλυκά ματάκια» στην ΝΔ, και… τον ουρανό με τα άστρα να μου φέρουν στο πιάτο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.