Παράνοια από τους διαλόγους στο υπουργικό: Στο τέλος τους έφταιξε ο… Σαλβίνι!

Παράνοια από τους διαλόγους στο υπουργικό: Στο τέλος τους έφταιξε ο… Σαλβίνι!

Πλήρης παράνοια από τους διαλόγους που διέρρευσαν μετά το υπουργικό συμβούλιο όπου σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ Ν.Κοτζιά και Π.Καμμένου.

Στο τέλος και μη μπορώντας να βγάλουν άκρη μεταξύ τους τα έβαλαν όλοι μαζί “εν χορώ” με τον Σαλβινι, τον αρχηγό κόμματος και υπουργό Εσωτερικών ενός άλλου κράτους, που ακολουθεί τη δική του ανεξάρτητη πολίτικη (οικονομική, εξωτερική) ως να αφορά δική τους υπόθεση!

Μπορεί να μοιάζει σαν αστείο αλλά δυστυχώς πρόκειται για πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που του άσκησαν κριτική όλες τις προηγούμενες ημέρες για τις δηλώσεις του από τις ΗΠΑ περί plan B στο Σκοπιανό, περί βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα αλλά και για τα υπονοούμενα στελεχών των ΑΝΕΛ για υπερψήφιση πρότασης μομφής της ΝΔ.

Τον κυβερνητικό εταίρο «κοντράρισε» στα ίσια ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος εξανέστη για την παρέμβαση Καμμένου στα «χωράφια» της εξωτερικής πολιτικής.

Το κλίμα πήρε τροπή προσωπικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο Ν. Κοτζιάς κατηγόρησε τον Π. Καμμένο, ότι ασκεί εξωτερική πολιτική εις βάρος της χώρας για να εξυπηρετήσει προσωπικές και πολιτικές του επιδιώξεις. «Μας διαβεβαίωνες ότι το Σκοπιανό θα έρθει μετά τις εκλογές» απάντησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Δείτε τους διαλόγους όπως διέρρευσαν από παρόντα μέλη του υπουργικού συμβουλίου

Καμμένος: Διατηρώ την άποψή μου για την ονομασία της πΓΔΜ… Δεν πρόκειται να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης.

Κοτζιάς: Επιχειρείς να ασκήσεις εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης και της χώρας για να εξυπηρετήσεις τις δικές σου πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις!

Καμμένος: Υπήρξε διαβεβαίωση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ότι το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή, μετά τις εκλογές…

Κοτζιάς: Αυτό δε συνέβη ποτέ. Τα βήματα που έγιναν είχαν την έγκριση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων οργάνων. Ίσως έλειπες από μερικές κυβερνητικές συνεδριάσεις…

Καμμένος: Έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και τη στάση μας. Δεν είναι ψεύτικη σαν του Μητσοτάκη. Εκτιμώ ωστόσο ότι η συμφωνία δεν θα έρθει στη Βουλή, γιατί δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια. Σε κάθε περίπτωση δεν θα ταυτιστούμε με τη ΝΔ στην προσπάθειά της να ρίξει την κυβέρνηση.

Τσίπρας: Η συμφωνία είναι της κυβέρνησης, και όχι του υπουργείου Εξωτερικών.

Καμμένος: Δεν δέχομαι πλέον προσωπικές επιθέσεις, αλλά πολιτική αντιπαράθεση. Απαράδετκα τα σχόλια στελεχών όπως ο Φίλης που με παρομοιάζουν με τον Σαλβίνι.

Παππάς: Να αποφεύγονται στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες αναφορές. Εγώ αν αισθανόμουν ότι υπήρχε ένας Σαλβίνι στην κυβέρνηση δεν θα ήμουν σε αυτήν… Είναι απαράδεκτο να λέγονται αυτά τα πράγματα.

Στην ίδια κατεύθυνση με τον Ν. Παππά για τα περί Σαλβίνι, κινήθηκε και ο επικεφαλής της ομάδας των «53» Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τελικά τόσο μεγάλη ζημιά τους έχει κάνει ο Σαλβίνι;

Το πιο λυπηρό όμως από όλα είναι ότι σε εκείνη την αίθουσα του υπουργικού με τη βαριά αυτή ατμόσφαιρα κανείς δεν έχει αντιληφθεί ότι η πραγματικότητα τους έχει ξεπεράσει πλέον.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρώμη μόλις ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας έμαθε για τα υποτιμητικά για αυτόν σχόλια στο ελληνικό υπουργικό συμβούλιο, περιέπεσε σε βαθιά… κατάθλιψη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.