Επιμένει ο Δ.Παπαγγελόπουλος: «Η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε σε πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών και όχι μόνο»

Επιμένει ο Δ.Παπαγγελόπουλος: «Η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε σε πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών και όχι μόνο»

Για πλήρη διαστρέβλωση από τη ΝΔ όσων είχε αναφέρει προχθές στη Επιτροπή της Βουλής σχετικά με το «πογκρόμ» διώξεων της προηγούμενης κυβέρνησης που έγιναν για πολιτικούς λόγους, μίλησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «για τις ιδέες μου είμαι περήφανος και δεν σκοπεύω να τις αλλάξω, είναι οι ίδιες όταν ήμουν εισαγγελέας και δεν σκοπεύω να τις αλλάξω τώρα επειδή είμαι υπουργός της κυβέρνησης …».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε ότι η φράση του ήταν πως «η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε σε «πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών και όχι μόνο, με εντάλματα συλλήψεως, για επικοινωνιακός λόγους» τονίζοντας ότι δεν εννοούσε τις διώξεις των μελών της Χρυσής Αυγής αλλά επιχειρηματιών που είχαν χρέη στο Δημόσιο και το «μόνο» πήγαινε σε πολίτες».

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης εξήγησε ότι την δεικτική αυτή αναφορά την έκανε, καθώς αυτό που εμμέσως ήθελε να καταδείξει είναι ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ είχαν μια διάταξη που προέβλεπε ότι τα χρέη στο δημόσιο είναι συνεχές έγκλημα και άρα μπορούσε να συλληφθεί οποιαδήποτε στιγμή για επικοινωνιακούς λόγους προχωρούσαν σε συλλήψεις …» και στηλίτευσε ότι το κράτος περνούσε χειροπέδες σε δυστυχισμένους ανθρώπους λόγω χρεών και μάλιστα μπροστά στα παιδιά τους και τους οδηγούσαν με τη διαδικασία των αυτόφωρων στη φυλακή.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πρέπει να φυλακίζονται αλλά να εκτίουν εναλλακτικές ποινές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.