ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

A.Τσίπρας: «Δεν θα δώσω στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης Ν.Κοτζιά» – Tί είπε για Barbaros

A.Τσίπρας: «Δεν θα δώσω στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης Ν.Κοτζιά» – Tί είπε για Barbaros

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο, αναφέρθηκε στην παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και στο ζήτημα που προέκυψε με την επιστολή που απέστειλε στον ίδιο.

«Χθες ενημερώθηκα για μια επιστολή που βρίσκεται στο γραφείο μου με την ένδειξη “αυστηρά προσωπικό” (σ.σ. του Κοτζιά). Δεν σκοπεύω να δημοσιοποιήσω αυστηρά προσωπικές επιστολές. Το θέμα έχει λήξει για μένα», ξεκαθάρισε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο κ. Κοτζιάς αφήνει στο ΥΠΕΞ ένα σπουδαίο έργο.

«Θα συνεχίσουμε την εξωτερική πολιτική που ο ίδιος εμπνεύστηκε και μαζί υλοποιήσαμε. Δεν ήταν ένας απλός συνεργάτης, αλλά ένα ανοιχτό βιβλίο στην εξωτερική πολιτική το οποίο ελπίζω να έχω τη δυνατότητα να το συμβουλεύομαι συχνά».

«Ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη… Δεν ήταν απλώς υπουργός και συνεργάτης μου, ήταν ανοιχτό βιβλίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και θα το συμβουλεύομαι τακτικά».

«Η κυβέρνηση μου χαίρει πλήρους και απόλυτης στήριξης», είπε χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε αν θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ερωτηθείς για τη διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου και στις δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας για… τέλος στη διγλωσσία, απάντησε:

«Ήμουν απόλυτα σαφής. Στις συμμαχικές κυβερνήσεις υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Άλλο, όμως, η έκφραση διαφορετικής άποψης, άλλο η εθνική γραμμή που διατυπώνεται διεθνώς από τα αρμόδια πρόσωπα. Από εδώ και πέρα όποιος εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό θα βρίσκεται με το καπέλο της εθνικής γραμμής«.

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως «έχουμε δύο μεγάλα επιτεύγματα: το ένα είναι η έξοδος από τα μνημόνια και το άλλο η συμφωνία των Πρεσπών, που αναβαθμίζει τον ηγετικό ρόλο της χώρας στα Βαλκάνια. Είμαι εδώ για να προστατεύσω με όλες μου τις δυνάμεις και τα δύο επιτεύγματα και όχι για να θυσιάσω το ένα έναντι του άλλου».

Για τα Σκόπια, τόνισε: «Σήμερα είναι μια κρίσιμη μέρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς έχουμε την πρώτη ψηφοφορία για την έναρξη της διαδικασίας της Συνταγματικής μεταρρύθμισης στη γειτονική χώρα».

Σημείωσε ότι η προοπτική έναρξης της διαδικασίας αυτής που αλλάζει τη συνταγματική ονομασία είναι μονόδρομος για τους γείτονες μας αν επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ ή στο ΝΑΤΟ. Ευχήθηκε δε, καλή επιτυχία στον Ζόραν Ζάεφ.

«Φάκελος» ελληνοτουρκικά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς για το «επεισόδιο» της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς» με το Barbaros, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως «προβήκαμε σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες σε αμυντικό επίπεδο. Δεν θέλω να δώσω μεγαλύτερες διαστάσεις, από αυτές που έχει… Γνωρίζετε ότι το μήνυμα που έχει εκπέμψει η ΕΕ ήταν απολύτως σαφές για πρώτη φορά. Οφείλει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν τετελεσμένα, μέσω της καλλιέργειας έντασης.
Ο διάλογος είναι σημαντικός και απαραίτητος. Στηρίζουμε επανέναρξη συνομιλιών για μία δίκαιη λύση για το Κυπριακό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.