ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δ.Τζανακόπουλος: «Ο Καμμένος μπορεί να φύγει αλλά η κυβέρνηση θα μείνει»

Δ.Τζανακόπουλος: «Ο Καμμένος μπορεί να φύγει αλλά η κυβέρνηση θα μείνει»

Βέβαιος είναι ο Δ.Τζανακόπουλος για την διατήρηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για να ολοκληρώσει η κυβέρνηση Τσίπρα την τετραετία, ακόμη και στην περίπτωση που ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει πράγματι προειδοποιήσει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εφόσον έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Όπως είπε όμως η κυβέρνηση θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ για να ολοκληρώσει τη θητεία της.

«Δεν σημαίνει ότι ο κ. Καμμένος θα προσχωρήσει στην προσπάθεια της Ν.Δ. να πέσει η κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, είπε ότι έχουν ειπωθεί πολλές ανακρίβειες για την παραίτησή του και επεσήμανε ότι αυτό που προέχει είναι η ενότητα της κυβέρνησης.

Ανέφερε, δε, ότι ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρα θα συνεχίσει να έχει στενή συνεργασία με τον κ. Κοτζιά. «Οι πολιτικές πρωτοβουλίες Ν. Κοτζιά όπως η Συμφωνία των Πρεσπών προχωρούν», συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τις συντάξεις, ανέφερε πως έγινε ένα καθοριστικό βήμα, καθώς η Κομισιόν δεν απέστειλε επιστολή στην Αθήνα, ζητώντας διευκρινίσεις επί του σχεδίου προϋπολογισμού.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι θα έχουμε και τυπική έγκριση από την Κομισιόν», συμπλήρωσε.

Όπως ήδη έχει τονίσει το pronews.gr η ημέρα που θα έρθει στην Βουλή το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με το οποίο θα αναγνωρίζεται ως «μακεδονική» γλώσσα το σλαβικό ιδίωμα που ομιλείται στα Σκόπια, επίσης θα αναγνωρίζεται «μακεδονική» εθνότητα στο συνονθύλευμα σλαβόφωνων, αλβανόφωνων, αθίγγανων κλπ. καθώς και το δικαίωμα να ονομάζονται «Μακεδονία» έστω «Βόρεια», θα είναι το καταληκτικό χρονικό όριο συμπόρευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ

Αυτό, προκύπτει από την πρώτη επίσημη τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου, μετά την έγκριση από την Σκοπιανή Βουλή των συνταγματικών αλλαγών, που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ίδιος ο Π.Καμμένος έχει αρχίσει να σκέφτεται την παρουσία του «την επόμενη ημέρα» στην ελληνική πολιτική, καθώς το μεν κόμμα του αντιμετωπίζει καθαρά υπαρξιακό πρόβλημα, ο δε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στην ηλικία των 52 ετών θα αντιμετωπίσει πρόβλημα πρόωρης συνταξιοδότησης από την πολιτική.

Χωρίς να εισέλθουν οι ΑΝΕΛ στην Βουλή και έχοντας καταστρέψει με την υποστήριξη στην κυβέρνηση και άρα την επιβίωση της συμφωνίας των Πρεσπών, όλες τις δυνατότητες να ηγηθεί ενός καθαρά δεξιού σχήματος, θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα παρουσίας στην ενεργό πολιτική ζωή.

Μόνο ένα ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα τον έσωζε, τυπικά, αλλά και τότε θα ήταν ένας «στρατηγός χωρίς στρατό» φιλοξενούμενος σε έναν πολιτικό χώρο με τον οποίο δεν έχει καμία σχέση.

Πάντως θέτοντας χρονικά όρια και περιθώρια ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων προσδιορίζει ουσιαστικά και το χρόνο επιβίωσης του σημερινού κυβερνητικού σχήματος, άρα και το χρόνο των εκλογών: Το αργότερο τον Μάιο, αν όχι νωρίτερα, θα στηθούν πρόωρες εθνικές κάλπες.

Ετσι ή αλλιώς μετά τις ευρωεκλογές και το αναμενόμενο συντριπτικό ποσοστό σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ η νυν κυβέρνηση δεν θα μπορεί να επιβιώσει ούτε μία ημέρα.

Προφανώς όμως ο Δ.Τζανακόπουλος για την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία ποντάρει είτε στην ανοχή από τον Π.Καμμένο είτε στην στήριξη των βουλευτών του που σκέφτονται να τον εγκαταλείψουν για να επιβιώσουν οι ίδιοι όπου βρουν ανοιχτές «πόρτες» δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πραγματικότητα ο χρόνος της κυβέρνησης μπορεί να είναι αρκετά μικρότερος αν ο «καλός φίλος» του Α.Τσίπρα ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ επιταχύνει τις διαδικασίες της συνταγματικής αναθεώρησης και οι συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται ολοκληρωθούν έως τις αρχές Ιανουαρίου, τότε η συμφωνία θα έλθει για τελική έγκριση στην Αθήνα στις αρχές του χρόνου, με ισχυρή την πίεση να ψηφιστεί μέχρι τον Φεβρουάριο.

Εκεί θα φανεί αν απλά υπάρξει μια ανοχή για μια τριπλή προσφυγή στις κάλπες τον Μάιο. Άλλωστε και τον Π.Καμμένο δεν τον συμφέρει μια μοναδική εκλογική αναμέτρηση νωρίτερα καθώς έτσι δεν θα μπορεί να διαχυθεί η συγκέντρωση των πολιτών σε ευρωκελογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το τριπλό ψηφοδέλτιο θα μπερδέψει τους πολίτες, ενώ η ΝΔ θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη να ασχοληθούν με τις άλλες εκλογικές διαδικασίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλλον συμφέρει και τον Π.Καμμένο αυτή η αναμονή για δύο μήνες και ίσως για αυτό λέει ο Δ.Τζαανκόπουλος ότι η αποχώρησή του από την κυβέρνηση δεν θα παίξει ουσιαστικό ρόλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.