Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος διαβεβαιώνει το προσωπικό των ΕΔ και ΣΑ ότι θα πάρουν πίσω μέρος από αυτά που τους «έκλεψαν»

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος διαβεβαιώνει το προσωπικό των ΕΔ και ΣΑ ότι θα πάρουν πίσω μέρος από αυτά που τους «έκλεψαν»

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επιστροφή αναδρομικών στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μετά από εισήγηση του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου.

Χαιρετισμό απευθύνει αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιεί η Πολεμική Αεροπορία στο μέγαρο Μουσικής.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο κ. Τσίπρας τόνισε:

«Υποστήκατε μισθολογικές αδικίες αλλά δεν κάναμε ποτέ πίσω στο καθήκον σας. Και η Πολιτεία σας χρωστάει».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο μετά την 21η Αυγούστου αφορά την αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν άνθρωποι που έκαναν το καθήκον τους. Πανεπιστημιακοί, δάσκαλοι, γιατροί, πυροσβέστες και οι άνδρες και οι γυναίκες του ελληνικού στρατού, του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας.

Προχωράμε αύριο διά νόμου στην απόδοση 820 περίπου εκατ. από αναδρομικές κρατήσεις στα χρόνια των μνημονίων.

Θα καταβληθούν στους ενστόλους στο σύνολό τους, σε ένα μήνα από σήμερα ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης του έργου σας.

Είναι επιλογή και καθήκον μας, δεν είναι ζήτημα συμμόρφωσης σε δικαστικές αποφάσεις. Είναι ηθική υποχρέωση, είναι πολιτική βούληση όχι νομικό καθήκον.

Η οικονομία ανακάμπτει και δημιουργεί για πρώτη φορά δημοσιονομικά περιθώρια.

Η τροπολογία θα ψηφιστεί στην αυριανή συνεδρίαση στην Ολομέλεια στο νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας στην ελληνική νομοθεσία.

Παρακολουθήστε live την ομιλία Τσίπρα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.