ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Μυρσίνη Ζορμπά: «Το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο είναι υπόθεση με πολλές γκρίζες ζώνες»

Μυρσίνη Ζορμπά: «Το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο είναι υπόθεση με πολλές γκρίζες ζώνες»

Η Μυρσίνη Ζορμπά, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ δηλώνει οτι «είμαστε υπέρ των καθαρών λύσεων. Δεν μπορούμε να καρκινοβατούμε πάνω σε ζητήματα που πονούν. Το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο είναι μια υπόθεση που έχει πολλές γκρίζες ζώνες τις οποίες έχουμε ξεκινήσει να διαλευκάνουμε»

Απαντώντας για τη συνάντησή της με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η υπουργός Πολιτισμού επισημαίνει, σχετικά με τη λίστα ακινήτων του ΥΠΠΟ που μεταβιβάστηκαν στο υπερταμείο, ότι «ισχύει η εξαίρεση σύμφωνα με τον νόμο κι ότι δεν μεταβιβάστηκαν ούτε στο υπερταμείο ούτε στην ΕΤΑΔ, έχω θέσει όριο έως το τέλος Νοεμβρίου να δημοσιοποιηθεί επειδή θα έχουμε ολοκληρώσει τις εργασίες ταυτοποίησης των κωδικών τους».

Στο τέλος Νοεμβρίου λήγει η σύμβαση της αναδόχου εταιρείας που εδώ και επτά χρόνια έχει αναλάβει τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου και με καθυστερήσεις και παρατάσεις ευθύνεται για τη μη ολοκλήρωση του έργου. Θα της ανανεώσει τη σύμβαση; «Σε καμία περίπτωση» απαντά η Μυρσίνη Ζορμπά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση για να θωρακιστεί η εξαίρεση από τη μεταβίβαση στο υπερταμείο, απαντά: «Υπάρχει περίπτωση. Θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο να γίνει. Έχουν εξεταστεί όλες οι περιπτώσεις», ενώ όταν ρωτήθηκε αν συμφωνεί ο κ. Τσακαλώτος συμπληρώνει: «Νομίζω έχουμε σύμπνοια και κοινή εκτίμηση του ζητήματος που προέκυψε όπως και της επικοινωνιακής στρατηγικής που χρησιμοποιείται αντιπολιτευτικά χωρίς όρια και όρους. Επομένως θα το αντιμετωπίσουμε όπως το αντιμετωπίσαμε από την αρχή και μέχρι το τέλος, μαζί. Κι ελπίζω τότε ότι θα μας ζητήσουν συγγνώμη όσοι σήκωσαν τη φωνή τους ή τα πανό τους λέγοντας ότι πουλάμε την πολιτιστική μας κληρονομιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.