ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Α. Τσίπρας θα μεταβεί αύριο στο Μαρακές για την Διακυβερνητική Διάσκεψη του ΟΗΕ

Ο Α. Τσίπρας θα μεταβεί αύριο στο Μαρακές για την Διακυβερνητική Διάσκεψη του ΟΗΕ

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει αύριο Δευτέρα στη Διακυβερνητική Διάσκεψη για την υιοθέτηση του Παγκόσμιου Συμφώνου για Μετανάστευση στο Μαρακές, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συζήτησης στην Ολομέλεια της Διάσκεψης, η οποία θα ξεκινήσει στις 09:00 π.μ., ο πρωθυπουργός θα εκφωνήσει ομιλία για τις θέσεις τις Ελλάδας σχετικά με το Σύμφωνο.

Στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης πρόκειται να πραγματοποιήσει διμερείς επαφές, μεταξύ των οποίων με την Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, κα Maria Fernanda Espinosa και τον Αντιπρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, κ. Gilles Carbonnier.

Το Σύμφωνο του ΟΗΕ, το οποίο δεν είναι δεσμευτικό, καταγράφει αρχές -προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των παιδιών, αναγνώριση της εθνικής κυριαρχίας- και περίπου 20 προτάσεις ώστε να βοηθηθούν οι χώρες να αντιμετωπίσουν τις μεταναστευτικές ροές.

Η πρόταση ωστόσο συναντά διεθνείς αντιδράσεις: Η Ιταλία, η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Σλοβακία, η Εσθονία, η Λετονία, η Ελβετία, η Αυστραλία, το Ισραήλ και η Δομηνικανή Δημοκρατία απορρίπτουν τη συμφωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρθηκαν από την επεξεργασία του Συμφώνου τον περασμένο Δεκέμβριο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.