ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Mαξίμου σε Καμμένο: «Δεν έχει νόημα η εμπλοκή του ΠτΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών»

Mαξίμου σε Καμμένο: «Δεν έχει νόημα η εμπλοκή του ΠτΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών»

«Πάγο» στην πρόταση του προέδρου των ΑΝΕΛ περί σύγκλησης του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και παρέμβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών -εφόσον ψηφιστεί από την ΠΓΔΜ- βάζουν από την κυβέρνηση.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κυβερνητικοί παράγοντες παραδέχονται ότι το τελευταίο διάστημα δεν διάγουν και την καλύτερη περίοδο στις σχέσεις τους με τον μικρό κυβερνητικό εταίρο, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να απασφαλίζει. Διαπιστώνοντας ότι είναι ολοένα και περισσότερο πιεσμένος, δημοσκοπικά και εσωκομματικά (με τους βουλευτές του να τραβούν διαφορετικές «γραμμές»), ασκεί με τη σειρά του ακόμα μεγαλύτερη πίεση στον πρωθυπουργό.

Νέο «αγκάθι» απετέλεσαν όσα δήλωσε το Σαββατοκύριακο από το συνέδριο της νεολαίας των ΑΝΕΛ οπότε και κάλεσε το Συμβούλιο των Αρχηγών να μπλοκάρει τη συμφωνία. Πηγές από την κυβέρνηση, πάντως, παρέπεμπαν ευθέως στην Συνταγματική Αναθεώρηση στα Σκόπια, διαμηνύοντας ότι «δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάδειξης αλυτρωτισμού». Αντιθέτως, όπως λένε, «όσες αλυτρωτικές αναφορές υπήρχαν στο Σύνταγμα της γείτονος, τελικώς διαγράφονται από αυτό. Συνεπώς δεν έχει νόημα η συζήτηση πόσο δε μάλλον η εμπλοκή του ΠτΔ».

«Στην ψηφοφορία οι βουλευτές θα αναλάβουν την ευθύνη τους»

Με φόντο, επίσης, τη δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ ότι ο πρωθυπουργός τον έχει διαβεβαιώσει ότι κανένας βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν θα ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα από συνομιλίες με κυβερνητικούς καταλαβαίνει κανείς οτι από την κυβέρνηση δε θέλουν να μπουν σε μια τέτοια συζήτηση.

Από το Μαξίμου απαντούν διακριτικά ότι δεν σχολιάζουν καμία εσωκομματική συζήτηση ούτε στους ΑΝΕΛ, ούτε στο ΚΙΝΑΛ, ούτε στο Ποτάμι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπήκε πότε ούτε πρόκειται να μπει σε παζάρια και συναλλαγές» σχολιάζουν αρμόδιες πηγές, πλην όμως ξεκαθαρίζουν ότι «τα κόμματα και οι βουλευτές έχουν διαμορφώσει την άποψή τους. Η ψηφοφορία στη Βουλή θα διεξαχθεί με ανοιχτά χαρτιά και ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του απέναντι στο εθνικό συμφέρον»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.