ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Θεσσαλονίκή: Μήνυση για τις προληπτικές προσαγωγές κατά την ομιλία Τσίπρα

Θεσσαλονίκή: Μήνυση για τις προληπτικές προσαγωγές κατά την ομιλία Τσίπρα

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για απαγόρευση ελεύθερης πρόσβασης και εισόδου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πολιτικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον της Θεσσαλονίκης με κεντρικό ομιλητή των πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατέθεσαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) Γεώργιος Τάτσιος και η δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι προσήχθησαν και κρατήθηκαν παράνομα στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έως το τέλος της εκδήλωσης.

Στη μηνυτήρια αναφορά, οι κ.κ. Τάτσιος και Μαρούπα, παρουσιάζουν με λεπτομέρειες όλα όσα συνέβησαν έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρον και την αντιμετώπιση που είχαν -όπως και δεκάδες άλλοι πολίτες που θέλησαν να παρακολουθήσουν την ομιλία του πρωθυπουργού- από αστυνομικούς παρουσία των προϊσταμένων τους.

«Δεν φτάνει που μας απαγόρευσαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας σε ελεύθερη πρόσβαση σε δημόσιους χώρους και δημόσιες εκδηλώσεις, αλλά μας ταλαιπώρησαν και σέρνοντάς μας στην αστυνομική διεύθυνση σαν κρατούμενους, αναγκαστικά, χωρίς κανέναν λόγο, διότι ήμασταν γνωστών και εξακριβωμένων στο Αλεξάνδρειο στοιχείων και δεν είχαμε υποπέσει σε κανένα αδίκημα» υποστηρίζουν οι κ.κ. Τάτσιος και Μαρούπα αναφορικά με τις προσαγωγές.

Στη μήνυσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων

“Ζούμε μία κανονική ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, που έχει καταστήσει ανενεργό το δημοκρατικό πολίτευμα και την βασική αρχή της λαϊκής κυριαρχίας (ίδετε και δημοψήφισμα 2015 το οποίο αντιστράφηκε, γεγονός το οποίο δεν θεραπεύεται με τις επιγενόμενες δήθεν εκλογές, μετά τις οποίες μάλιστα ο κ. Τυλιγάδας, πρόεδρος μικρού κόμματος κατήγγειλε νοθεία στον Άρειο Πάγο, εξαιτίας της οποίας πήρε εκατοντάδες ψήφους, περί τους 600, σε περιφέρειες στις οποίες δεν είχε ψηφοδέλτια, και του απάντησαν άλλα αντί άλλων και πάντως δεν επλήγη το κύρος των εκλογών λόγω νοθείας ώστε να προστατευθεί η δημοκρατία ως ώφειλε!).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προστατευόμενα έννομα αγαθά, δεν είναι πλέον η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Πατρίδα, η Εδαφική Ακεραιότητα της χώρας, αλλά πρόσωπα τα οποία διοικούν ακόμα κι όταν παρανομούν ξεδιάντροπα, ασυστόλως και εξακολουθητικά, ακόμα κι όταν καταστρέφουν συστηματικά και σκόπιμα την πατρίδα μας, σε σημείο ώστε να είναι ανεκτός ακόμα και ο περιορισμός των εθνικών μας συνόρων, που συνιστά το αισχρότερο των αδικημάτων, προβλεφθέν και τιμωρούμενο σύμφωνα με την ΠΚ 138.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.