ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Η Μέρκελ συναντά έναν πολιτικά θλιμμένο Τσίπρα στην Αθήνα

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Η Μέρκελ συναντά έναν πολιτικά θλιμμένο Τσίπρα στην Αθήνα

«Η Άνγκελα Μέρκελ συναντά έναν πολιτικά θλιμμένο Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να κληθεί να λάβει σύντομα ψήφο εμπιστοσύνης. Είναι μία αποχαιρετιστήρια επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζοντας την επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Αθήνα.

Η Μέρκελ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην κακή εφαρμογή του Συμφώνου για τους πρόσφυγες μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας. Δεδομένου ότι οι ελληνικές αρχές έχουν παραμείνει για περισσότερο από δύο χρόνια εν μέρει ανίκανες ή απρόθυμες να αποφασίσουν σχετικά με τις μεμονωμένες περιπτώσεις εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, οι καταυλισμοί στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου είναι μερικές φορές καταστροφικοί, σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.

«Η κατάσταση στα νησιά είναι ακόμα πολύ, πολύ δύσκολη», δήλωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας με διπλωματία ότι, μέχρι στιγμής, ο επαναπατρισμός των προσφύγων στην Τουρκία δεν λειτουργεί αρκετά καλά.

Το τρίτο και μέχρι στιγμής τελευταίο μνημόνιο για την Ελλάδα έληξε το καλοκαίρι του 2018. Προς το παρόν, δεν είναι απαραίτητο ένα νέο, καθώς η Αθήνα μπορεί να αντλεί αποθεματικά, σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.

H εφημερίδα σχολιάζει επίσης πως η Μέρκελ ξεκίνησε το τέταρτο ταξίδι της στην Ελλάδα -2007, 2012 και 2014, τα προηγούμενα, εν μέσω της πολιτικής αναταραχής στην Αθήνα. Ο λόγος γι’ αυτό είναι η τελική συζήτηση για τη μετονομασία των Σκοπίων σε «Βόρεια Μακεδονία», η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη στην πΓΔΜ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, το άρθρο του Μίχαελ Μάρτινς, διερωτάται εάν αυτή η επίσκεψη της Μέρκελ στη χώρα μας είναι αποχαιρετιστήρια. Tο ταξίδι της Μέρκελ είναι μία αποχαιρετιστήρια επίσκεψη; Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη καταστήσει σαφές τι σκοπεύει να κάνει σε περίπτωση που αποχωρήσει το κόμμα των ΑΝΕΛ από τον συνασπισμό: Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Η Μέρκελ έχει προγραμματίσει επίσης συνομιλίες και με τον ηγέτη του συντηρητικού κόμματος της αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα μέτρα ασφαλείας της επίσκεψης του καγκελαρίου είναι δρακόντεια αλλά σε αντίθεση με το 2012, η Αθήνα δεν βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επισημαίνει η FAZ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.