ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

FAZ: Ο Αλέξης Τσίπρας τα παίζει όλα για όλα

FAZ: Ο Αλέξης Τσίπρας τα παίζει όλα για όλα

Για έναν Αλέξη Τσίπρα που «τα παίζει όλα για όλα», μετά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου από το πόστο του υπουργού Άμυνας και την απόσυρση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από την κυβέρνηση, κάνει λόγο με δημοσίευμά της η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Μετά την παραίτηση του υπουργού Άμυνας, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα θέσει θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο. Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας τα παίζει όλα για όλα. Το ότι δεν διστάζει είναι σαφές από την εποχή του δημοψηφίσματος το 2015. Τώρα αποφάσισε για μια ακόμα φορά να ποντάρει όλο το πολιτικό του κεφάλαιο», γράφει χαρακτηριστικά η FAZ.

«Την Κυριακή ο Π. Καμμένος, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κυβέρνηση και το υπουργείο του. Αιτία, η πολιτική συμφιλίωσης του Τσίπρα με τη Μακεδονία. Η μικρή γειτονική Δημοκρατία της Ελλάδας λέγεται από την Παρασκευή επίσημα “Βόρεια Μακεδονία”. Με τον γεωγραφικό προσδιορισμό και τη σαφή διατύπωση ότι η σημερινή μακεδονική γλώσσα και ο πολιτισμός δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με την αρχαιότητα, εκπληρώθηκαν επαρκώς οι ελληνικές απαιτήσεις κατά την άποψη του Τσίπρα».

Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η γερμανική συντηρητική εφημερίδα προσθέτει: «Εντούτοις, αυτό το βλέπουν διαφορετικά οι εθνικιστές στην Ελλάδα. Κατά την άποψη του Καμμένου, όπως επίσης και του αρχηγού της αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, τα ελληνικά συμφέροντα προδόθηκαν, αφού δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να επιτραπεί στη γείτονα να χρησιμοποιεί τη λέξη Μακεδονία ως μέρος του κρατικού της ονόματος. Επιπλέον, σύμφωνα με την εθνικιστική ερμηνεία, δεν υφίσταται ούτε μακεδονική γλώσσα, ούτε μακεδονικό έθνος, αυτά αποτελούν γιουγκοσλαβικό εφεύρημα της εποχής του Τίτο…».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δημοσίευμα συμπεραίνει μάλιστα πως «το γεγονός ότι ο Τσίπρας βρήκε τη δύναμη να αντισταθεί σε αυτό το οπισθοδρομικό πνεύμα χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Τι θα σημάνει αυτό στην πατρίδα του θα αποδειχτεί αυτήν την εβδομάδα… Εάν ο Τσίπρας δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, η συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία δεν θα τεθεί καν σε ψηφοφορία και τότε θα είναι νεκρή. Αντ’ αυτής θα γίνουν νέες εκλογές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.