ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ζάιμπερτ: Εμπιστευόμαστε τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα στην Ελλάδα

Ζάιμπερτ: Εμπιστευόμαστε τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα στην Ελλάδα

Επί των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας τοποθετήθηκε ο ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος επεσήμανε πως υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση για να ξεπεραστεί η τρέχουσα κρίση.

Ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε πως η γερμανική κυβέρνηση εμπιστεύεται τις διαδικασίες που προβλέπει το ελληνικό Σύνταγμα για να ξεπεραστεί η κυβερνητική κρίση, ενώ το Βερολίνο ελπίζει πως η ελληνική βουλή θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα ο κ. Ζάιμπερτ ανέφερε πως η γερμανική κυβέρνηση είναι ενήμερη για την παραίτηση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, απαντώντας σε ερώτηση της Deutsche Welle.

«Ως συνήθως δεν θέλω να σχολιάσω γεγονότα εσωτερικής πολιτικής στον εταίρο μας, την Ελλάδα», είπε ο κ. Ζάιμπερτ τονίζοντας παράλληλα πως η Γερμανία «εμπιστεύεται τις διαδικασίες που προβλέπονται από το ελληνικό Σύνταγμα για την επίλυση μιας τέτοιας κυβερνητικής κρίσης».

Νωρίτερα ο κ. Ζάιμπερτ είχε διαβάσει στην αρχή του σημερινού κυβερνητικού μπρίφινγκ κυβερνητική δήλωση αναφορικά με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ. «Η γερμανική κυβέρνηση επιδοκιμάζει τη δημοκρατική απόφαση του κοινοβουλίου στα Σκόπια. Με την αλλαγή του Συντάγματος αποφασίστηκε η μετονομασία της χώρας σε Βόρεια Μακεδονία. Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα προκειμένου να τερματιστεί αυτή η διένεξη που διαρκεί δεκαετίες. Κατά αυτό τον τρόπο έγινε και ένα βήμα προς την ευρωατλαντική οικογένεια».

Όπως ακόμη πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ, «η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει τις θαρραλέες προσπάθειες και των δύο πλευρών, των δύο γειτονικών χωρών, να επιλύσουν τη διένεξη για το όνομα με κοινή συμφωνία. Και τώρα ελπίζουμε ότι η διαδικασία σύντομα θα ολοκληρωθεί και με την έγκριση της ελληνικής πλευράς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Deutsche Welle

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.