ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αινιγματικός ο Ν.Βούτσης για προσχώρηση των 6 στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν απαντώ – Κοντός ψαλμός»

Αινιγματικός ο Ν.Βούτσης για προσχώρηση των 6 στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν απαντώ – Κοντός ψαλμός»

Με μια λακωνική δήλωση-αποστροφή, απάντησε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της Βουλής στο κατά πόσο είναι εφικτό οι έξι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση να προσχωρήσουν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν απαντώ! Κοντός ψαλμός», αρκέστηκε να πει στους δημοσιογράφους.

Πάντως η προσχώρηση των «6» δεν είναι απλή υπόθεση καθώς μεταξύ αυτών υπάρχουν πρόσωπα που ανήκουν στην ΚΟ των ΑΝΕΛ και δεν είναι ανεξάρτητοι. Πέραν δηλαδή των κ.κ. Παπακώστα, Κόκκαλη, Κουντουρά και Δανέλλη, οι κ.κ. Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις βρίσκονται στο κόμμα του κ. Καμμένου αποτελώντας πρόσωπα κλειδιά για την επιβίωση της ΚΟ.

Από κει και πέρα, ο πρόεδρος έδωσε απάντηση και στον καταιγισμό των επιθέσεων που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα από την αντιπολίτευση αλλά και τις καταγγελίες περί εμπλοκής της εκτελεστικής στη νομοθετική εξουσία με αφορμή την επιστολή του πρωθυπουργού. Μετά το τέλος της συνεδρίασης της επιτροπής Κανονισμού της Βουλής που οριστικοποιήθηκε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν περεταίρω αλλαγές στις ΚΟ ή τους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρόεδρος, μίλησε σε δημοσιογράφους και δικαιολόγησε ουσιαστικά την επιστολή του κ. Τσίπρα, αποδίδοντας την κίνηση του στο γεγονός πως είναι ο αρχηγός της μεγαλύτερης σε δύναμη ΚΟ.

«Είναι και αρχηγός της μεγαλύτερης σε δύναμη ΚΟ, ενώ είχε πάρει θέση για το θέμα και η κυβέρνηση», είπε και πρόσθεσε: «για τα ζητήματα αυτά έγινε σκληρή συζήτηση και αισθάνθηκε την ανάγκη να πει ότι από την πλευρά της μεγαλύτερης ΚΟ δεν υπάρχει περιθώριο αλλαγών». Όπως είπε η θέση του πρωθυπουργού βάρυνε και στην δική του απόφαση καθώς δεν υπήρχαν σχετικά αιτήματα και από τα κόμματα που αφορούν οι εν λόγω ρυθμίσεις. «Αισθάνθηκα απελευθερωμένος από αυτό», είπε και πρόσθεσε: «δεν υπάρχει εντολή πρωθυπουργού. Έλεος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Βούτσης απάντησε και στις αιχμές της αντιπολίτευσης για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου λέγοντας πως τα τρεισήμισι αυτά χρόνια υπάρχει «απόλυτη» θεσμική προσήλωση στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. «Θα ήταν για μένα εξαιρετικά σημαντικό αν επρόκειτο από την αξιωματική αντιπολίτευση να υποβάλει μομφή γιατί είναι η 4η φορά που το λέει. Θα ήταν πολύ σημαντικό να έχω αυτή την ευκαιρία!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.