Ξαναφουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό: Πιθανά τα ανοίγματα στην κεντροαριστερά – Τα ονόματα που «παίζουν»

Ξαναφουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό: Πιθανά τα ανοίγματα στην κεντροαριστερά – Τα ονόματα που «παίζουν»

Φουντώνουν και πάλι τα σενάρια για ανασχηματισμό καθώς εκ των πραγμάτων προκύπτει η ανάγκη να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν από την αποχώρηση της Κατερίνας Νοτοπούλου και του Νάσου Ηλιόπουλου προκειμένου να αρχίσουν επίσημα την προεκλογική τους εκστρατεία για το Δήμο Θεσσαλονίκης και Αθήνας αντίστοιχα.

Επίσης, ο πρωθυπουργός που κατέχει και το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών φέρεται να θέλει να θέλει να το αφήσει καθώς μετά την αποχώρηση Κοτζιά από την κυβέρνηση ανέλαβε το υπουργείο με ορίζοντα την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ως εγγύηση ότι αυτή η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης θα φτάσει μέχρι το τέλος.

Μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και με δεδομένο ότι πλέον αργά ή γρήγορα τα πράγματα μπαίνουν σε πορεία εκλογών, ο πρωθυπουργός φαίνεται να επιθυμεί την αποδέσμευσή του από το υπουργείο.

Ως «διάδοχος» ακουγόταν τις προηγούμενες ημέρες ο νυν αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μέχρι τώρα πλην του ονόματος του Σωτήρη Βαλντέν που έχει ακουστεί για το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή ΥΠΕΞ επί ευρωπαϊκών υποθέσεων το Μαξίμου και η Κουμουνδούρου δεν αποκαλύπτουν το παραμικρό για τα ονόματα που θα μετάσχουν στο κυβερνητικό σχήμα που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Ο Σ. Βαλντέν, προέρχεται από το παλαιό ΚΚΕ Εσωτερικού, που στηρίζει την ιδέα της σύγκλισης ΣΥΡΙΖΑ και Ανανεωτικής Αριστεράς και έχει αρθρογραφήσει για την εξωτερική πολιτική και τα Βαλκάνια στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα.

Ακούγονται επίσης τα γνωστά ονόματα όπως των Νίκου Μπίστη και Γ. Ραγκούση για έναν υπουργικό θώκο. .

Όσον αφορά το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, υπάρχει το σενάριο να το αναλάβει ο Κώστας Ζουράρις, αφού έχει στηρίξει και με τα δυο του χέρια την κυβέρνηση Τσίπρα. Και το γεγονός ότι δεν ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να του δίνει και αβαντάζ ειδικά για το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Από την άλλη στις θέσεις τους αναμένεται να παραμείνουν οι υπουργού που προέρχονται από τις τάξεις των ΑΝΕΛ (και από τους οποίους έχουν πλέον διαγραφεί ή αποχωρήσει) δηλαδή οι Έλενα Κουντουρά, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Τέρενς Κουίκ και Βασίλης Κόκκαλης.

Οι πληροφορίες μέχρι πρότινος επέμεναν ότι ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό αλλά θα προβεί σε «αντικαταστάσεις» όπου υπάρχουν κενά ή ακόμα και διορθωτικές κινήσεις όπου χρειάζεται.

Πάντως τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αναθερμένεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν πρόσωπα από την κεντροαριστερά που έχουν προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο εν είδει ανοίγματος προς αυτό το ακροατήριο. Δεν είναι απαραίτητο ωστόσο για να συμβεί αυτό ο ανασχηματισμός να λάβει «σαρωτικό» χαρακτήρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο χρόνος του ανασχηματισμού εφόσον γίνει τοποθετείται πιθανά στην ερχόμενη εβδομάδα με την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Μόναχο όπου θα μεταβεί αύριο για την ετήσια Διάσκεψη για την Ασφάλεια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.