ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ε. Χατζηγεωργίου: Η νέα ΥΜΑΘ διαδήλωνε με Α. Τσίπρα και Ν. Καρανίκα (φωτο)

Ε. Χατζηγεωργίου: Η νέα ΥΜΑΘ διαδήλωνε με Α. Τσίπρα και Ν. Καρανίκα (φωτο)

Η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου είχε παρελθόν κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας εμπιστεύτηκε στην Ελευθερία Χατζηγεωργίου το δύσκολο έργο να ανατρέψει το βαρύ κλίμα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η γνωριμία τους μετράει πολλά χρόνια και πάει αρκετά πίσω στο χρόνο, όταν η νέα υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, ο νυν πρωθυπουργός και ο νυν σύμβουλος κυβερνητικού σχεδιασμού Νίκος Καρανίκας βρίσκονταν δίπλα δίπλα σε πορεία στη Θεσσαλονίκη (τον Σεπτέμβριο του 2012).

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου ήταν στο πλευρό του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και στην επίσκεψή του, πάλι τον Σεπτέμβριο του 2012, στη Θεσσαλονίκη.

Δεν άργησε να γίνει μια από τις πιο στενές του συνεργάτιδες και ένα από τα (λίγα) πρόσωπα που συνόδευσαν τον πρωθυπουργό (πλέον) στο Μάτι, στις 30 Ιουλίου, μόλις μια εβδομάδα μετά τη φονική φωτιά στην ανατολική Αττική που στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους.

Αργότερα, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου ανέλαβε τη θέση της διευθύντριας του πολιτικού γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου, υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου. Εκεί έμεινε μέχρι τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να της δώσει μια θέση στην κυβέρνηση, δίνοντας το χαρτοφυλάκιο του «Μακεδονίας – Θράκης» στη θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου, που μετά από λίγους μήνες κυβερνητικής θητείας αποχωρεί για να επικεντρωθεί στον προεκλογικό αγώνα για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φωτογραφίες: Eurokinissi

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.