ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν. Κοτζιάς για Κυπριακό: «Ο ΟΗΕ έχει πρακτικά και δεν τα εμφανίζει»

Ν. Κοτζιάς για Κυπριακό: «Ο ΟΗΕ έχει πρακτικά και δεν τα εμφανίζει»

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ, τόνισε σήμερα πως υπάρχουν πρακτικά από την 4η Ιουλίου του 2017 κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Το θέμα των πρακτικών τα οποία δεν εντοπίζουν τα Ηνωμένα Έθνη έχει προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση στη Λευκωσία, αλλά και δυσφορία της Κυπριακής Κυβέρνησης προς τον ΟΗΕ.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι όλες οι πλευρές κρατούσαν τα πρακτικά, εκφράζοντας την άποψη ότι αυτά είναι στην κατοχή του ΟΗΕ, ο οποίος ωστόσο «δεν τα εμφανίζει». Ο κ. Κοτζιάς πρόσθεσε ότι αν τα Ηνωμένα Έθνη εμφάνιζαν τα πρακτικά θα δημιουργούσαν τριβές με κάποια από τις πλευρές.

Παράλληλα, άφησε αιχμές τόσο για την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, όσο και για την ειδική σύμβουλο του κ. Γκουντέρες, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Αναφερόμενος στην κ. Λουτ, ο Νίκος Κοτζιάς συμβούλεψε την ελληνοκυπριακή πλευρά να «φροντίζει πιο πολύ την Λουτ, όσο εγώ πρόσεχα τον Έσπεν Μπαρθ Άιντε». «Η εμπειρία μας με απεσταλμένους του ΓΓ του ΟΗΕ δεν μας επιτρέπει να τους έχουμε εμπιστοσύνη», πρόσθεσε.

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών επιτέθηκε για ακόμα μία φορά κατά του πρώην ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντε, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο «που δεν γνώριζε τις αποφάσεις του ΟΗΕ για την Κύπρο για το θέμα των εγγυήσεων». Παράλληλα, τον κατηγόρησε ότι έφτασε στο Κραν Μοντανά έχοντας μία συγκεκριμένη γραμμή, εκφράζοντας τις δικές του απόψεις και θέσεις, και όχι αυτές του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως ένα πρωί ο κ. Άιντε τους είπε ότι οι πρωθυπουργοί Ελλάδας, Τουρκίας και Βρετανίας θα έφταναν εντός της ημέρας στο Κραν Μοντανά, κάτι το οποίο ωστόσο διέψευσε στη μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία ο Αλέξης Τσίπρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Κοτζιάς άφησε ακόμη αιχμές κατά των εκπροσώπων των κυπριακών κομμάτων που δεν ήταν παρόντα στις συναντήσεις και τα οποία διαψεύδουν τα όσα ο ίδιος αναφέρει ότι έλαβαν χώρα στις διαπραγματεύσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.