Πρωτιά ΝΔ και πολιτική σταθερότητα «βλέπει» στην Ελλάδα έκθεση της Bank of America!

Πρωτιά ΝΔ και πολιτική σταθερότητα «βλέπει» στην Ελλάδα έκθεση της Bank of America!

Πρωτιά Νέας Δημοκρατίας και πολιτική σταθερότητα “βλέπει” στην Ελλάδα η Bank of America Merrill Lynch, λέγοντας πως η παράταξη του Κ.Μητσοτάκη θα καταφέρει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να σχηματίσει κυβέρνηση που θα χει ορίζοντα τετραετίας.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για τη χώρα, καθώς όπως τονίζουν οι αναλυτές της BofA, θα υπάρχει σημαντική μείωση του πολιτικού κινδύνου στην Ελλάδα καθώς η πολιτική σταθερότητα λείπει σήμερα από την Ευρώπη.

Σε έκθεση που παραθέτει τα συμπεράσματα από την επίσκεψή της στην Αθήνα, η αμερικανική τράπεζα επισημαίνει τις θετικές εξελίξεις για την οικονομία υπογραμμίζοντας ωστόσο τα προβλήματα που παραμένουν σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της BofA, η Νέα Δημοκρατία θα σαρώσει στις εκλογές κερδίζοντας και τις τρεις επερχόμενες αναμετρήσεις (δημοτικές, ευρωπαϊκές, βουλευτικές).

«Οι εθνικές εκλογές αναμένονται τον Οκτώβριο, αλλά θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν και το Μάιο. Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία, το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, προηγείται κατά πολύ και στις τρεις αναμετρήσεις», αναφέρει η έκθεση και προσθέτει πως ακόμα και αν η διαφορά είναι μικρότερη, δεν θα είναι δύσκολο για τη ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού, ενώ και στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα έχει πρόβλημα.

«Όλα αυτά σημαίνουν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα έχει μια τετραετία μπροστά της, γεγονός που υποδηλώνει πολιτική σταθερότητα και περιθώριο να δαπανηθεί πολιτικό κεφάλαιο στις μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι ιδιαίτερο σημαντικό δεδομένου ότι η πολιτική σταθερότητα λείπει στην Ευρώπη».

Όσον αφορά την οικονομία, η αμερικανική τράπεζα τονίζει ότι ανακάμπτει. Η δημοσιονομική εξυγίανση βρίσκεται σε σωστό δρόμο και η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει ένα σημαντικό «μαξιλαράκι» μετρητών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

To χρέος παραμένει υψηλό, ωστόσο το προφίλ ωρίμανσης και το κόστος εξυπηρέτησής του είναι πολύ ευνοϊκά, αναφέρει καταλήγοντας πως μετεκλογικά, η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε να πάει καλύτερα καθώς οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι είναι περιορισμένοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.