ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πορεία μαθητών με μολότοφ κατά του νομοσχεδίου Γαβρόγλου: «Δούλοι δεν θα γίνουμε, ούτε υποταγμένοι» (φωτο)

Πορεία μαθητών με μολότοφ κατά του νομοσχεδίου Γαβρόγλου: «Δούλοι δεν θα γίνουμε, ούτε υποταγμένοι» (φωτο)

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μαθητές που διαφωνούν με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για το λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση.

Οι μαθητές που ξεκίνησαν από τα Προπύλαια με τη συγκέντρωση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο μια σειράς κινητοποιήσεων, διαμηνύουν στον υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να γίνουν πειραματόζωα και ζητούν και να μην προχωρήσουν οι αλλαγές που εξήγγειλε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Στα πανό που κρατούν οι μαθητές αναφέρονται συνθήματα όπως «θέλουμε σχολείο δημιουργικό και όχι κέντρο εξεταστικό» και «δούλοι δεν θα γίνουμε, ούτε υποταγμένοι, παλεύουμε για μόρφωση και είμαστε ενωμένοι».

«Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με τους αγώνες μας, τις καταλήψεις και τις πορείες μας, το έχουμε κάνει ξεκάθαρο στον υπουργό και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε να το σκέφτονται να φέρουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους που κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο μας! Θα μας βρουν απέναντί τους!» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό των Μαθητών.

Οι μαθητες ζητούν μεταξύ άλλων:

-Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης
-Να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν μηχανογραφικό από τη Β’ Λυκείου, με το μαχαίρι στο λαιμό και με λιγότερες επιλογές!
-Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ’ αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.